Crna hronika

Trojica Nikšićana osumnjičena za krađe

Nikšićka policija podnijela je krivične prijave protiv Luke Lučića (34), Milana Vukasovića (40) i Andrije Aleksića (19).
Trojica Nikšićana osumnjičena za krađe
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Lučić se tereti za krivična djela krađa i teška krađa, Vukasoviću se na teret stavljaju dva krivična djela teška krađa, a Aleksiću teška krađa.

Kako je utvrđeno kriminalističkom obradom, Luka Lučić je krajem maja ove godine na šetalištu Alekse Backovića sa leđa prišao Milijani Jovanović (60), iz džepa joj izvukao novčanik u kome se nalazio novac i lična dokumenta, nakon čega je pobjegao.

Na isti način je u Ulici Peka Pavlovića prišao sugrađanki Radojki Tepevčević (67), i tom prilikom joj oteo novčanik sa novcem i ličnim dokumentima.

Pretragom terena pronašla pronađeni su otuđeni predmeti koje je osumnjičeni odbacio, da bi potom bili predati ODT- u u Nikšiću, i upućeni na vještačenje.

Vukasović se sumnjiči da je u februaru ove godine provalio u stan vlasništvo Dejana Lučića, tom prilikom otuđio više tehničkih aparata, stvari i predmeta nakon čega je pobjegao  u nepoznatom pravcu.

On je provalio i u prostorije Doma zdravlja odakle je iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć otuđio računar.

Otisci sa lica mjesta su uzeti i upućeni na vještačenje.  

Andrija Aleksić se sumnjiči da je, takođe, u februaru  ove godine provalio u prodavnicu “Roda”  u Dragovoj Luci te otuđio veću količinu cigareta.

Onogost.me

Portal Analitika