Društvo

Najviše aplikacija pristiglo sa sjevera države

Do sada je stiglo 60 kvalitetnih aplikacija za projekat Sva čuda Crne Gore, a dvije trećine su pristigle sa sjevera države - saopštio je danas Direktor Direktorata za razvoj turističkih destinacija, Marko Petričević.
Najviše aplikacija pristiglo sa sjevera države
Portal AnalitikaIzvor

Predstavnici Ministarstva održivog razvoja i turizma danas su u hotelu Bjanka u Kolašinu i na imanju Rakočević u Mojkovcu predstavili projekat Sva čuda Crne Gore, a događajima su prisustvovali predstavnici medija, Nacionalnih parkova, botaničke bašte, udruženja za razvoj turizma u Kolašinu, radnici u kulturi i turizmu….

Petričević je ovom prilikom istakao da su aplikanti sa sjevera Crne Gore najbolje odgovorili Javnom pozivu, što ide u prilog razvoju turizma u ovom dijelu države.

-Čak dvije trećine aplikacija je pristiglo sa sjevernog dijela Crne Gore, a preostalu trećinu čine aplikacije iz centralnog i južnog dijela - naglasio je Petričević. Petričević je obavijestio prisutne da će od prvog oktobra početi otvaranje već pristiglih prijava, koje će na uvid uzeti stručni žiri koji će biti formiran od eminentnih ljudi upravo do prvog oktobra.

Zbog velikog interesovanja prisutni su obaviješteni da je rok formalno produžen do 27. oktobra. Zoran Vlahović iz NVO za razvoj turizma u Kolašinu, predložio je valorizaciju kanjona Mrtvice sa već poznatom ,,Kapijom želja”. Na imanju Rakočević direktorica lokalne turističke organizacije Mojkovac Magdalena Mrdović predložila je valorizaciju, odnosno unapređenje turističke ponude u Mojkovcu, afirmisanjem srednjovjekovnog grada Brskova koji je samo jedan od mnogobrojnih potencijala planine Bjelasice i opštine Mojkovac.

Portal Analitika