Društvo

Ministar Bošković boravio u radnoj posjeti Opštini Šavnik

Ministar prosvjete Predrag Bošković boravio je danas, 19. septembra u radnoj posjeti Opštini Šavnik u okviru koje je posjetio Obrazovni centar i održao sastanak sa predsjednikom Opštine Mijomirom Vujačićem.
Ministar Bošković boravio u radnoj posjeti Opštini Šavnik
Portal AnalitikaIzvor

Nakon sastanka, ministar Bošković je zahvalio lokalnoj upravi na pomoći obrazovnim ustanovama Šavnika. On je rekao da je na sastanku bilo riječi o negativnom trendu, smanjenja broja stanovnika sa kojim se suočava ova opština, kao i o tome što bi Ministarstvo moglo da učini da zainteresuje svršene osnovce da ostanu u svom gradu i u njemu grade svoju budućnost.

''Kreiranje kvalitetne politike na svim nivoima obrazovanja i obrazovanje odraslih omogućiće kontinuirano sticanje novih znanja, vještina i kompentencija, kao i primjenu novih tehnologija Jedno od mogućih rješenja, pored poboljšanja infrastrukture objekata, jeste prilagođavanje obrazovnih programa potrebama ove opštine'', kazao je on. 

Kao primjer, ministar Bošković je naveo obrazovanje za ugostiteljska zanimanja kako bi se formirao kadar koji bi razvijao turistički potencijal Opštine Šavnik. On je najavio da će o ovim temama razgovarati i na današnjem sastanku sa direktorima škola da bi se od sljedeće školske godine otvorile nove mogućnosti i veći izbor zanimanja za svršene osnovce.
  
Predsjednik Opštine Miomir Vujačić rekao je da je sastanak sa ministrom Boškovićem bio više nego koristan jer su dogovoreni koraci u rješavanju najznačajnih pitanja u vezi sa obrazovanjem u Šavniku, kao i aktivnosti u cilju unapređenja predškolskog obrazovanja.

Vujačić je naglasio da je na sastanku zaključeno da je potrebno nastaviti rekonstrukciju vrtića u Šavniku, ali i oformiti odjeljenje srednje škole turističkog usmjerenja jer je zbog značajnih turističkih potencijala Šavniku takav kadar neophodan. On je dodao da je zadovoljan saradnjom sa Ministarstvom prosvjete. 

Portal Analitika