Abiznis

Evo članova Komisije koji će odlučivati o ekonomskom državljanstvu

Vlada Crne Gore donijela je odluku o obrazovanju Komisije za izbor ponuđača za izradu i realizaciju posebnog programa ulaganja na osnovu kojeg lice može steći crnogorsko državljanstvo prijemom. Prema Odluci, za predsjednika Komisije imenovan je Zoran Tomić, sekretar Ministarstva održivog razvoja i turizma.
Evo članova Komisije koji će odlučivati o ekonomskom državljanstvu
Portal AnalitikaIzvor

Članovi su: Igor Noveljić, državni sekretar Ministarstva ekonomije, Damir Rašketić, sekretar Ministarstva finansija, Olivera Brajović, generalna direktorica Direktorata za turistički razvoj i standarde Ministarstva održivog razvoja i turizma, Biserka Dragićević, v.d. sekretara Sekretarijata za razvojne projekte, Željko Stamatović, generalni direktor Generalnog direktorata za konzularne poslove Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija i Miroslav Zeković, načelnik Direkcije za državljanstvo Ministarstva unutrašnjih poslova.

Za sekretara Komisije imenovana je Tamara Pešić, samostalna savjetnica u Ministarstvu održivog razvoja i turizma.

Zadatak Komisije je da organizuje i sprovede međunarodni javni poziv za izbor ponuđača za izradu i realizaciju posebnog programa ulaganja na osnovu kojeg lice može steći crnogorsko državljanstvo. P.Z.

 

Portal Analitika