Društvo

PROTEST ZAVRŠEN: Penzioneri opet izgurani sa magistrale

Policija uklonila bivše radnike KAP-a sa magistrale na Zlatici, saobraćaj nesmetano funkcioniše. Bivši radnici za srijedu najavili blokadu puta ka Cetinju, a u petak će blokirati kružni tok na Zabjelu.
PROTEST ZAVRŠEN: Penzioneri opet izgurani sa magistrale
Portal AnalitikaIzvor

Nakon 10 minuta blokade, uspostavljen je saobraćaj na Zlatici kod restorana Gošović.

Bivši radnici KAP-a su, uprkos nevremenu,  na kratko blokirali saobraćaj i tako nastavili protest zbog nepoštovanja Zakona o izmirenju obaveza koji je Skupština usvojila u julu prošle godine kao leks specijalis.

Pored penzionera KAP-a na današnjem protestu nalazila se i policija koja je tražila od bivših radnika KAP-a da oslobode saobraćajnicu.

Radnici za ovaj protest nijesu imali dozvolu.

viber-image-33

Predstavnik bivših radnika KAP-a Nikola Raković kazao je da nakon ove blokade idu ispred Skupštine gdje će blokirati Bulevar do 16 sati.

On je najavio za srijedu blokadu puta ka Cetinju, a u petak će blokirati kružni tok na Zabjelu.

Bivši radnici KAP-a su prošle nedjelje blokirali put prema Cetinju, ali i kružni tok u podgoričkom naselju Zabjelo.

Bivši radnici KAP-a su prije dvije nedjelje na pola sata obustavili saobraćaj u oba smjera na Smokovcu.

Penzioneri su proteste počeli u martu, zbog nepoštovanja Zakona o izmirenju obaveza prema radnicima KAP-a, koji je Skupština usvojila u julu prošle godine kao leks specijalis.

Bivši radnici su krajem avgusta pokušali nasilno da uđu u Skupštinu, ali ih je policija spriječila u tome, koristeći suzavac u spreju.

Vlada je usvojila zaključke u vezi rješavanja pitanja isplate otpremnina bivšim radnicima KAP-a, koji se odnose na to da se ispoštuju zaključci izvršne vlasti iz aprila ove godine. Vlada će zaključke uputiti parlamentu i tražiti da se po njima izjasni. Za isplatu penzionera KAP-a potrebno je 5,45 miliona eura.

 

pinkm.me

Portal Analitika