Crna hronika

30 DANA PRITVORA : Dabović kod sudije ćutao kao zaliven

Milan Dabović, brat srpskih košarkašica Milice i Ane, koji je u petak uhapšen sa 2,4 kilograma kokaina, branio se u nedjelju ćutanjem u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, prenijele su Novosti. On nije želio da otkrije odakle mu droga, da li je od nekoga kupio ili je bio samo kurir koji će je pronijeti i predati u ruke poručioca. Njemu je u nedjelju određen i pritvor do 30 dana.
30 DANA PRITVORA : Dabović kod sudije ćutao kao zaliven
Portal AnalitikaIzvor

"Poslije saslušanja na kojem nije iznosio odbranu, protiv Dabovića je pokrenuta istraga. Pritvor mu je predložen kako ne bi ponovio krivično djelo", potvrdila je za "Novosti" portparolka Višeg tužilaštva Tanja Sekulić.

Milan Dabović se sumnjiči za krivično djelo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Crnogorski je državljanin, koji sa porodicom živi u Novom Sadu. Do sada nikada nije bio hapšen, niti gonjen zbog nekog krivičnog djela.

Lisice su mu na ruke stavljene u spektakularnoj policijskoj potjeri, kada je blokiran centar grada i u kojoj su ga sustigli na Brankovom mostu. Njegovom "smartu" švajcarskih tablica prepriječen je put, a droga je nađena u torbici sa oznakom RIO, gdje su njegove sestre postale heroji nacije. Radi se o najčistijom kokainu kakav koriste samo narkomani sa najdubljim džepom.

Zasad se naravno ne zna čiji je "kurir" bio Milan Dabović. Pretpostavlja se da je povezan sa nekim iz Šarićeve kriminalne grupe. Njegov blizak rođak Marko Dabović je blizak saradnik Darka Šarića, koji je proljetos zbog učešća u pranju para osuđen na 11 godina zatvora. Apelacioni sud je tu presudu ukunuo i naložio novo suđenje, koje uskoro treba da počne, pišu Novosti.

Nakon hapšenja sina i brata, niko od članova porodice Dabović se do sada nije oglašavao.

rtcg.me

Portal Analitika