Politika

Pokret Otpor beznađu u koaliciji sa DF-om

Pokret Otpor beznađu će na predstojećim izborima nastupiti u koaliciji sa Demokratskim frontom (DF), iako je, kako su saopštili iz tog političkog subjekta, sakupio dovoljno potpisa podrške za samostalan nastup.
Pokret Otpor beznađu u koaliciji sa DF-om
Portal AnalitikaIzvor

''U želji da iskreno doprinese smjeni aktuelne vlasti, kao preduslovu društvenih i ekonomskih promjena, grupa birača Otpor beznađu je prihvatila koalicioni sporazum sa DF-om i imaće svoje predstavnike na izbornoj listi 'DF - Mi ili on'“, kazao je lider tog pokreta, Mladen Bojanić. 

U saopštenju Bojanića navodi se da je Otpor beznađu najavljivao samostalan nastup na izborima, da su bili spremni za njega i sakupili dovoljan broj potpisa podrške.

''Međutim, formiranje opozicionih koalicija nam je znatno suzilo prostor za djelovanje. Želeći da eliminišemo i najmanji rizik gubitka opozicionih glasova, stavili smo po strani naše političke razlike, želje i ambicije, i prihvatili koaliciju kao naš skroman doprinos borbi za smjenu vlasti“, kazao je Bojanić.

Prema njegovim riječima, ta odluka nije donešena jednoglasno, „uvažavajući i pospješujući različitosti u formiranju sopstvenih stavova“.

''Vjerujemo da svi naši članovi, aktivisti i simpatizeri razumiju ovu odluku, pa ih pozivamo da na izborima iskažu svoje jasno opoziciono opredjeljenje i podrže, sada već, našu zajednički listu 'DF - Mi ili on'“, poručio je Bojanić.

On je zahvalio svim potpisnicima njihove liste za samostalan nastup na izborima.

''Uz napomenu da njihovi potpisi neće biti iskorišćeni za podršku koalicionoj listi“, dodao je Bojanić. (Mina)

Portal Analitika