Politika

Marković: Tivat predstavlja ostvarenje vizije DPS-a

Tivat danas predstavlja ostvarenu viziju DPS-a o tome kako treba da izgleda moderna i razvijena Crna Gora... Nema grada u našoj državi koji je doživio veći procvat za kraće vrijeme - kazao je zamjenik predsjednika Demokratske partije socijalista Crne Gore Duško Marković, na konvenciji liste “Sigurnim korakom! DPS Milo Đukanović” u Tivtu.
Marković: Tivat predstavlja ostvarenje vizije DPS-a
Portal AnalitikaIzvor

Obraćajući se članovima i simpatizerima DPS-a u prepunoj Sali tivatskog Centra za kulturu, Marković je istakao da je današnji Tivat sa periferije došao pravo u centar interesovanja svjetski poznatih i slavnih ličnosti i omiljena je destinacija na ovom dijelu Jadrana i Mediterana. „Do takvog uspjeha država ne bi mogla sama. Ne bismo mogli bez vas – vrijednih i pametnih, i kako je to Timotej Cizila, prvi romanopisac sa ovih prostora, još u 17. vijeku zapisao – uglednih ljudi. Vi vjekovima baštinite duh suživota i tolerancije među kulturama i vjerama, a odluke donosite mudro i dugoročno“, rekao je on.

Marković je naglasio da podneblje i istorija ovog kraja čine Tivat mjestom susreta svjetova, u čijem divnom tkanju različitosti svaka nit ima posebnu vrijednost, a u DPS svaka posebnost ima svoj oslonac.

„Otuda i naš partnerski odnos sa političkim predstavnicima hrvatskog naroda i drugim političkim subjektima sa kojima dijelimo vizije pravca vanjske i unutrašnje politike. Taj odnos protkan je povjerenjem i saradnjom koja će očuvati multikulturno saglasje i građansko jedinstvo. Saradnja Demokratske partije socijalista sa manjinskim strankama jasno pokazuje zrelost crnogorske demokratije i parlamentarizma na svim nivoima“, rekao je Marković.

Tivat i njegovi građani, dodao je Marković, primjer su zajednice koja poštuje procedure i sve one regule svojstvene modernom i demokratskom društvu, usmjerenom ka razvoju i prosperitetu. „Zbog toga danas živite u gradu koji odiše urbanističkom urednošću, koja je odlična potpora za ukupni napredak vaše opštine“.

Govoreći o razvojnim potencijalima Tivta i Crne Gore, Marković je istakao da je Tivat danas dvostruka luka: zračna, sa stalno rastućim brojem putnika, i nautička – sa najprivlačnijom marinom na ovom dijelu Mediterana.

1709dps

„Na naše aerodromske piste, u posljednje vrijeme, slijeće i sve veći broj aviona niskotarifnih kompanija. Na taj način, osim što je naša država dostupnija većem broju turista iz Evrope, prijestonice starog kontinenta postale su bliže i za veliki broj crnogorskih građana. I ubuduće će u našem fokusu biti turistička privreda. U najskorije vrijeme, Crna Gora će imati preko 50 novoizgrađenih ili započetih hotela visoke kategorije. Dalje će se razvijati postojeći i novi turistički rizorti Porto Montenegro, Luštica Bay i Plavi horizonti. U Crnoj Gori su danas prisutni brojni renomirani hotelski brendovi, koji postavljaju visoke standarde pružanja usluga. Zbog toga ćemo posebnu pažnju posvetiti ljudskim resursima. Ulagaćemo u obrazovanje našeg kadra na svim nivoima, kako bismo imali kvalitetnog turističkog radnika, školovanog i obučenog da odgovori najzahtjevnijim potrebama svjetske turističke privrede. Siguran sam da će do kraja mandata nove vlade, koju suštinski vi birate 16. oktobra, Crnu Goru posjetiti preko dva miliona turista koji će uvećati prihode države za oko milijardu eura“, kazao je on.

 Ističući da su kapitalni projekti realizovani ili uspješno otpočeti, Marković je kazao da ima još prostora da se u Tivtu stvari učine boljim. „Kao odgovorna vlast svjesni smo da ponekad veliko umije zakloniti ono manje, jednako važno za vas i kvalitet vašeg života. Tu u prvom redu mislim na vašu potrebu za unaprjeđenjem ukupne komunalne infrastrukture koja mora pratiti ovako dinamičan razvoj grada. DPS će zajedno sa lokalnom upravom riješiti i ova pitanja“, istakao je on.

Marković je kazao da će DPS istovremeno brižno voditi računa da u sve intenzivnijem dodiru sa stranim investitorima, sačuva i ono što je autentičnost Tivta, kulturna i istorijska tradicija ovog kraja. „Jer, imamo čime da se ponosimo kada je o tome riječ! Široko ćemo otvoriti vrata svjetskim brendovima i prihvatiti ono najbolje što oni donose sa raznih krajeva svijeta. Ali, uvijek će to biti tivatski Porto Montenegro, tivatski Plavi Horizonti, tivatski Luštica Bej“, istakao je Marković.

„Danas je lako govoriti pred vama, nakon svih uspjeha koje smo zajedno postigli u Tivtu i našoj Crnoj Gori. Nekada smo na našim skupovima govorili o potrebi izgradnje vodovoda i kanalizacione mreže, saobraćajnica, škole, dječjeg vrtića, srednje muzičke škole, zatim sportskih igrališta, novih hotela, marina… danas, kada smo sve ove projekte priveli kraju ili završili, iz punih usta možemo najaviti nove, kojima ćemo nastaviti razvijati naš Tivat i Crnu Goru, koji će stvoriti nova radna mjesta za naše mlade ljude i Tivat još više učvrstiti na mapi najljepših gradova i najprivlačnijih turističkih centara Mediterana“, istakao je Predrag Nenezić, koordinator za Tivat ispred Predsjedništva DPS.

Podsjećajući da je Tivat na lokalnim izborima u aprilu za Demokratsku partiju socijalista Crne Gore donio pobjedu prije nove oktobarske pobjede, predsjednica Opštine Tivat Snezana Matijević rekla je da 16. oktobra očekuje ne isti, već bolji, još ubjedljiviji rezultat.

“Građani će prepoznati veliki trud koji smo uložili i podržati DPS bez i najmanje sumnje. A njihova će podrška za mene ali i za sve nas u DPS-u biti dodatan podstrek da sigurnim korakom nastavimo ka uspjehu”, rekla je Matijević.

Na konvenciji liste „Sigurnim korakom! DPS Milo Đukanović“ govorili su i predsjednik OO DPS Tivat Siniša Kusovac, kandidatkinja za poslanicu DPS Jovanka Laličić, članica OO DPS i Savjeta mladih DPS Jelena Đerković, članica Savjeta mladih DPS  Jelena Bujišić, penzioner Joško Božinović i sportista Damir Radončić.

Portal Analitika