Politika

Đukanović: Bićemo otvoreni za sve koji su za saradnju

Demokratska partija socijalista nema šta da krije. Onaj ko bi imao šta da krije, ne bi ponudio opoziciji mjesta ministra unutrašnjih poslova, finansija, rada i socijalnog staranja i poljoprivrede. Nemamo šta da krijemo, nemamo nikakve kosture u našim ormarima, poručio je predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović. Ušli su u Vladu da kontrolišu, ali, kaže, ništa nije ispalo iz naših ormara.
Đukanović: Bićemo otvoreni za sve koji su za saradnju
Portal AnalitikaIzvor

"Mislim da je to pomoglo da se rasprši iluzija da je moguće na vlast dolaziti drugačije, a ne samo jednim ozbiljnim i odgovornim procesom sticanja povjerenja građana", kazao je Đukanović.

On je, u intervjuu Televiziji Nikšić, kazao kako vjeruje da, kako god se završio ovaj eksperiment, a, kaže, završiće se uspješno, opozicija će ostati do izbora u vlasti, i da ćemo imati regularan proces i nedvosmisleno slobodnu volju građana na tim izborima, da će biti dragocjeno ovo iskustvo. Da će ono, možda, biti neki mali zamajac nekih drugačijih, odgovornijih odnosa vlasti i opozicije u narednom periodu.

"To je nasušno potrebno crnogorskom društvu, da prevazilazi podjele, da integriše potencijale. Mali smo, malobrojni, ima kvalitetnih ljudi i u vlasti i u opoziciji. Treba pokušati graditi mostove da sve te ljudske resurse koje imamo stavimo u funkciju jednog brzog razvoja naše zajedničke državne kuće", kazao je on.

Đukanović vjeruje u izbornu pobjedu DPS-a.

"Učestvujem na svim utakmicama sa namjerom da pobijedim i to je jedini odgovor i onima koji nam prigovaraju što smo dugo na vlasti. Dakle, nije problem u tome. Problem bi bio da su utakmice u kojima smo učestvovali bile neregularne. Nijesu bile neregularne. Bile su regularne kao što će i ova biti regularna, nema nikakve sumnje", kazao je Đukanović i naglasio da svako učestvuje s namjerom da pobijedi.

"Za razliku od naših konkurenata, mi se predstavljamo rezultatima. Bez obzira što znam da nema bezgrešnih ljudi, mi imamo i dobrih i loših rezultata, i mana, i spremni smo da otklanjamo te mane. Ali, ubijeđen sam da, za razliku od naših konkurenata, mi imamo čime da se predstavimo. Na tome gradim jedan realan optimizam i očekivanje da ćemo pobijediti na ovim izborima", kazao je lider DPS-a.

On je, kaže, ubijeđen da će DPS biti ubjedljivo najjača i da će imati sve uslove da, nakon izbora brzo sastavi vladu.

"Želim da ponovim - nećemo biti uskogrudi, ostavljamo svoja vrata i dalje otvorenim svima koji budu željeli da sarađuju sa nama na pitanjima koja su od zajedničkog nacionalnog interesa - a to je da čuvamo stabilnost u našoj kući i da stvaramo uslove za ubrzani prosperitet", kazao je Đukanović.

Odgovarajući na pitanje kako gleda na činjenicu da izbornu kampanju opozicija vodi protiv njega, a da DPS vodi svoju kampanju bazirajući je na njemu, Đukanović kaže da je to što DPS tako vodi kampanju, na neki način prirodno.

"Ja mislim da je prirodno da lider svake partije preuzima ključnu odgovornost u ključnim etapama života te partije, a ključne etape su izbori. Tu se potvrđujemo ili gubimo povjerenje", kaže lider DPS-a.

To što da politička konkurencija stavlja u prvi plan svoje kampanje, po Đukanoviću, slikovito govori o konkurenciji.

"Oni, zapravo, nemaju čime da se predstave crnogorskoj javnosti. Oni samo pokazuju da su jako frustrirani, nervozni, da što prije izađu iz pozicije stalnog gubitnika. I onda su postavili kao ključnu dilemu - Mi ili on. To nije ključna dilema koja zanima građane Crne Gore. Njih zanima šta ključno imamo da im ponudimo. Mi zato ne ulazimo u verbalne obračune sa njima. Mi mislimo da su oni odabrali pogrešnu temu. Mi ne želimo, ulazeći u verbalni okršaj sa njima, da pošaljemo pogrešnu poruku crnogorskoj javnosti, da smo isti. Mi, nikako, nijesmo isti. Eto njima njihovog izbora, a mi ćemo se baviti građanima, sa jasnom porukom šta smo uradili u prethodne četiri godine, i šta imamo namjeru da uradimo dalje", kazao je Đukanović u intervjuu TV Nikšić.

Izvor: rtcg.me

Portal Analitika