Fudbal

Partizan u 89. minutu srušio Zvezdu

Fudbaleri Partizana pobijedili su Crvenu zvezdu u derbiju 9. kola Superlige Srbije sa 1:0.
Partizan u 89. minutu srušio Zvezdu
Portal AnalitikaIzvor

Gol odluke u Humskoj postigao je debitant u 152. vječitom derbiju Leonardo u 89. minutu. Brazilac je odično reagovao na asistenciju Đurđića i svom timu donio pobjedu.

Partizan je nanio prvi poraz crveno-bijelima u sezoni i smanjio prednost aktuelnog prvaka na šest bodova. Vojvodina je jedini neporaženi tim u Superligi.

U 12. minutu prvo uzbuđenje. Ristić je dobio žuti karton zbog prekršaja na ivici šesnaesterca, a Leonardo je iz slobodnog udarca šutirao malo pored lijeve stative golmana Manojlovića.

U 25. minutu šut je oprobao novajlija u crno-bijelom dresu Đurđević, međutim, njegov udarac nije pogodio okvir gola.

Samo dva minuta kasnije isti fudbaler je poslije uigrane kombinacije Jevtovića i Lenarda ponovo bio u dobroj šansi, ali je i ovoga puta šutirao pored gola.

Crveno-bijeli su prvi put udarac u okvir gola imali u 30. minutu, Srnić je lukavo pokušao, a golman Kljajić je loptu proslijedio u korner. Ubrzo je sa velike udaljenosti šutirao i Ruiz, ali nije bilo opasnosti po domaći tim.

U prvom minutu sudijske nadonkade vremena Petković je šutirao, lopta je zakačila Milenkovića, i završila u rukama golmana Partizana.

Trener ekipe iz Humske Marko Nikolić na poluvremenu je napravio jednu izmjenu. U svlačionici je ostao malo zapaženi Nemanja Mihajlović, a šansu je dobio Alen Stevanović.

Poslije opreznih nekoliko minuta u drugom poluvremenu nešto uzbudljiviji derbi najavio je šut Kange u 50. minutu. Ipak, ni ovoga puta nije bilo problema za Kljajića. Ubrzo je Ristić po lijevoj strani uspio da nadmudri kapitena Partizana Vulićevića, uđe u šesnaesterac, asistira Vijeiri, ali je Portugalac izuzetno loše šutirao.

Od tog trenutka Partizan je zaigrao mnogo angažovanije i u 60. minutu Đurđević je poslije centaršuta Stevanovića pogodio prečku.

Isti igrač je u 75. minutu ponovo bio u centru pažnje, ali je i ovaj put iz solidne šanse loptu poslao daleko iznad gola. Samo nekoliko trenutaka kasnije Đurđević je napustio teren zbog povrede.

Kada su mnogi na stadionu pomislili da neće biti golova rezervista Đurđić je glavom spustio loptu do Leonarda, koji je lijepim potezom matirao Milenkovića.

U drugom minutu sudijske nadoknade vremena Ruiz je obišao golmana Partizana Kljajića, međutim, Milenković je uspio da ga stigne i ublaži njegov udarac.

Izvor: N1

Foto: FK Partizan

Portal Analitika