Politika

MARKOVIĆ: Trudimo se da korektno govorimo o političkim protivnicima

Demokratska partija socijalista ubjedljivo će pobijediti na izborima, ocijenio je u intervjuu za agenciju MINA zamjenik predsjednika DPS-a, Duško Marković, i poručio da, bez obzira na rezultat, u novoj vladi žele više političkih subjekata koji su spremni da rade za dobro države i njenih građana.
MARKOVIĆ: Trudimo se da korektno govorimo o političkim protivnicima
Portal AnalitikaIzvor

- Bez obzira na to da li će DPS biti u prilici da sam formira vlast, više puta smo jasno saopštili da u vladi želimo više političkih subjekata koji su spremni da rade za dobro države i njenih građana. Ako poslije izbora na političkoj sceni bude takvih političkih subjekata, vrata će im biti otvorena - rekao je Marković.

On je kazao da su izbori uvijek prilika da podvuku crtu i osvrnu se na ono što su radili prethodne četiri godine, ocjenivši da su to bile godine brojnih izazova na unutrašnjem i spoljnopolitičkom planu. Naveo je i da je DPS, kao najjača politička partija, pokazala da je jedini garant široke društvene kohezije, mira i stabilnosti.

- Ostvaren i ekonomski napredak, sačuvana makroekonomska stabilnost, kao i pokrenuti brojni razvojni projekti koji su omogućili nova radna mjesta. Sve to jasno prepoznaju građani Crne Gore, što im i govore prilikom njihovim susreta u različitim crnogorskim opštinama... DPS kroz svoj program, ali i sa svojih tribina poručuje da ima konkretna i, što je najvažnije, realna rješenja kojima će obezbijedijediti dalji sveukupni društveni napredak i prosperitet - saopštio je Marković.

On je ocijenio da je kampanja DPS-a u ovom trenutku veoma sadržajna i uspješna, te da je Demokratski front svoju započeo veoma brutalno i politički primitivno, obrušavajući se na DPS i njenog predsjednika.

- Nijesu im sveti ni crnogorska tradicija, ni crnogorska riječ niti crnogorska porodica. Jednom riječju, kampanja podvala, uvreda i primitivizma - smatra Marković.

On je saopštio da DPS vodi pozitivnu kampanju i dodao da se trude da, kada govore o političkim protivnicima, to rade pažljivo i korektno.

- Naravno, ne možemo prećutati sve optužbe i uvrede na naš račun, pa nam se na tome zamjera. Pa i mogli ste zaključiti da kada se vrijeđa DPS onda je to dopušteno, ili čak poželjno, a naš odgovor nedopustiv. Razumijem nervozu političkih suparnika na ovim izborima, jer shvataju da ne mogu biti alternativa DPS-u. A DPS pokazuje prije svega ozbiljnost i zrelost, i svakog dana dokazuje da je stožer očuvanja državnog integriteta,garant mira i stabilnosti - naveo je Marković.

Izvor: Agencija MINA

Portal Analitika