Crna hronika

Tamara Zvicer ispitivana u policiji

Kotoranka Tamara Zvicer, supruga Radoja Zvicera koji je označen za jednog od vođa takozvanog kavačkog klana, završila je preksinoć u policiji, gdje je ispitana o saznanjima gdje se kriju bjegunci, koje traži Specijalno tužilaštvo i policija, pišu Dnevne novine. Saslušanje je uslijedilo nakon što je policijska ekipa u večernjim satima obilazila lokacije u kotorskom naselju Kavači, gdje živi dio osumnjičenih, među kojima i Slobodan Kašćelan, koji se potražuje.
Tamara Zvicer ispitivana u policiji
Portal AnalitikaIzvor

Na jednoj od tih lokacija zatečena je i Zvicer, koja je odvedena na ispitivanje, ali je ubrzo potom puštena, uz tvrdnje da ne zna gdje se kriju osumnjičeni „kavčani“. Osim nje, policija je na informativni razgovor privela Vladimira Roganovića, koji je do nedavno bio u spuškom pritvoru, nakon što je policija prilikom jednog od pretresa kod njega pronašla oružje. Inače, Roganović je javnosti poznat od procesa za ubistvo vođe navijača Delija Marka Vesnića, ali je nakon maratonskog suđenja oslobođen odgovornosti. Prema saznanjima Dnevnih novina, u policiji su ispitane još dvije ženske osobe, koje su bile u društvu sa Tamarom Zvicer.

Tamara Zvicer dospjela je u žižu javnosti u maju ove godine, kada je prijavila da je preživjela pucnjavu dok se nalazila u svom automobilu „golf 7“. Policija je ubrzo uspjela da pronađe automobil „audi A8“ iz kojeg je, kako se vjeruje, pucano na Zvicer, a sporni automobil pronađen je u garaži stambene zgrade u Dobroti, braće Jovana Jovice i Igora Vukotića, pripadnika suparničke grupacije, tzv. škaljarskog klana.

Preksinoćna akcija policije uslijedila je nakon hapšenja devet članova kavačkog klana koji su uhapšeni u ponedjeljak, a kojima je sudija za istragu odredio pritvor od 30 dana. Osim uhapšenih, na spisku osumnjičenih nalazi se još osam osoba za kojima policija traga. Na spisku osumnjičenih uhapšenih i bjegunaca za sada nema osoba koje, prema operativnim evidencijama policije, važe za vođe ove kriminalne grupe, Radoja Zvicera i Dragana Kneževića, zvanog Škuri.

Policija traga za Slobodanom Kašćelanom, kao i njegovim tjelohraniteljima, braćom Igorom i Aleksandrom Đurišićem, Davorom Prelevićem, Sinišom Vlahovićem, Vladimirom Božovićem i Milošem Radonjićem.

U ovoj akciji uhapšeni su pomoćnik komandira OB Kotor Zlatko Samardžić, policajac Stefan Brnović, Nikola i Igor Andrić, Tripo Moškov, Ilija Dedović, Goran Ljubatović, Aleksandra Bogdanović i Đerđ Camaj iz Tuzi.

Grupa se sumnjiči na podugačak niz krivičnih djela: stvaranje kriminalne organizacije, davanje mita, zelenaštvo, iznuda, teško djelo protiv opšte sigurnosti, zloupotreba službenog položaja, omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Izvor: CdM

Portal Analitika