Politika

Ko će konačno biti na poslaničkoj listi DF-a?

Demokratski front će svoju poslaničku listu predaće tek početkom naredne sedmice, saznaje Pobjeda. Iz tog političkog saveza ranije je najavljeno da će prvi predati listu, ali je prema pouzdanim saznanjima lista već dogovorena lista stopirana zbog sporenja unutar Nove srpske demokratije.
Ko će konačno biti na poslaničkoj listi DF-a?
Portal AnalitikaIzvor

- Nakon dogovora sa Demokratskom srpskom strankom i komunistima, došlo je do pretumbacija na listi, što se nije dopalo Novoj, koja je zbog unutrašnjih mimoilaženja „zategla“ utvrđivanje poslaničke liste koja je već bila utvrđena - saopštilo je Pobjedi više izvora iz DF-a.

Prema tvrdnjama sagovornika Pobjede, raspored među prvih 13, kada su pitanju stranačke kvote, utvrđen je pa će Novoj pripasti pet mandata, Pokretu za promjene četiri, a Demokratskoj narodnoj partiji tri. Među prvih deset rezervisano je mjesto za predsjednika Radničke partije Janka Vučinića. Nosilac liste DF-a će, kako je Pobjeda ranije najavila, biti Andrija Mandić, a slijede Nebojša Medojević i Milan Knežević. Četvrto mjesto pripada Novoj i za njega konkurišu predsjednica Foruma žena Nove dr Ljilja Đurašković i savjetnica Andrije Mandića - Marina Jočić. Savjetnica predsjednika Nove ima nešto više

šansi jer je Đurašković nedavno, na iznenađenje mnogih, podnijela ostavku na poslaničku

funkciju. Sljedeća tri mjesta će biti tijesna za funkcionere Nove jer na njih ravnopravno konkurišu potpredsjednici Slaven Radunović, Strahinja Bulajić, Emilo Labudović kao i predsjednik izvršnog odbora Milutin Đukanović. Mjestu među prvih 12 se nadaju i predsjednik Političkog savjeta Budumir Aleksić, ali i portparol Jovan Vučurović koga je u prethodna dva mandata zaobišla poslanička funkcija. Sigurnom mandatu se nadaju i Radojica Živković, zbog čijeg mandata je Mandić napustio parlament. Ipak, njima je visoko

mjesto na listi ugroženo zbog obaveze da se među prvih 20 nađe i predstavnica DSS-a Dragica Perović i predstavnik komunista.

Više pročitajte u današnjem broju Pobjede

Portal Analitika