Politika

Ključ: Crna Gora ne smije biti privatna prćija

Crna Gora ne smije biti privatna prćija, već država svih njenih građana, poručio je večeras jedan od lidera Velike koalicije Ključ Srđan Milić na promotivnom skupu u punoj sali MZ „Jedinstvo“ u Podgorici.
Ključ: Crna Gora ne smije biti privatna prćija
Portal AnalitikaIzvor

On je istakao da je Velika koalicija Ključ garant pomirenja, ekonomskog napretka, socijalne pravde i države vladavine prava.

- Mi smo većinska Crna Gora koja zna šta su istinske vrijednosti prave Crne Gore. Mi, različiti, sakupili smo se sa jednim ciljem - da uradimo sve za dobrobit svih građana Crne Gore, bez obzira na njihovu vjersku i nacionalnu pripadnost - kazao je Milić.

Prema njegovim riječima, Crna Gora je, zahvaljujući aktuelnom sistemu vladanja, postala privatna država.

- Veliku koaliciju Ključ interesuje šta mi možemo najbolje da damo za Crnu Goru. Naš cilj je ekonomski jaka, socijalno odgovorna, politički stabilna i bezbjedonosno sigurna Crna Gora. Okupio nas je jedan visoki, uglađeni, a unutra prazan neprijatelj. Ne, nije „On“. U pitanju – prazan frižider - kazao je Milić.

On je istakao da Velika koalicija Ključ nudi put  razuma, stabilnosti i napretka Crne Gore.

Jedan od lidera Velike koalicije Ključ Žarko Rakčević istakao je da će građanii Crne Gore 16. oktobra glasati za mirne promjene na bolje.

- Građani Crne Gore neće „sigurnim korakom“ koju nude DPS i njihovi sateliti, jer više vjeruju svojim ušima i očima, nego DPS propagandi koja bi i dalje da nas dijeli - kazao je on.

Rakčević je ukazao da je od izbora 2012. godine do danas samo u Podgorici broj nezaposlenih porastao za 40 odsto, a da je prosječan građanin Crne Gore 4,5 puta više zadužen nego prije deset godina.

- Samo u Podgorici je broj nezaposlenih žena od jula 2012. godine porasao 64 odsto. Oni koji su obećali preko 40 hiljada novih radnih mjesta, sada sa skupa u Petnjici kažu da je svaki glas za opoziciju glas protiv Crne Gore. To je sramna izjava - naveo je on.

On je kazao da DPS i njegovi sateliti žele da od Podgorice i Crne Gore naprave potpunu pustoš.

- Njihov model ekonomskog razvoja je da pomažu svoje ortake i prijatelje, odnosno one koji su uvijek samo pravili štetu Crnoj Gori. Danas su takvi na vrhu Crne liste poreskih dužnika. Crnoj Gori ne trebaju njihovi ortaci sa Crvenih potjernica Interpola, već pošteni i časni domaćini - naglasio je Rakčević.

Portal Analitika