Politika

Bečić: Program Demokrata dao odgovor na goruće probleme crnogorskog društva

Demokratska Crna Gora održala je danas pres konferenciju na kojoj je predsjednik stranke Aleksa Bečić predstavio izborni program za predstojeće parlamentarne izbore. Na konferenciji je predstavljena i listu kandidata Demokrata za odbornike u Skupštinama opština Budva i Kotor i izborni program strankr za ove dvije opštine.
Bečić: Program Demokrata dao odgovor na goruće probleme crnogorskog društva
Portal AnalitikaIzvor

Bečić je saopštio da je program Demokrata, segmentiran u preko 30 poglavlja, na 100 stranica, kao najsadržajnija i najkonkretnija ponuda, dao odgovor na goruće probleme crnogorskog društva, ali i ponudio konkretna, realna i održiva rješenja za izlazak iz duboke krize u kojoj se nalazi naše drustvo.

 "Program "Pobjede, a ne podjele" nije program za jedne izbore. To je magistrala kojom Crna Gora mora dugoročno koračati ako želimo sigurnu budućnost naše zemlje. Drago mi je da su opozicione kolege konačno shavtile ono što mi uporno ponavljamo 18 mjeseci: da parola "pobjede, a ne podjele" nema alternativu. Pored programa na državnom nivou, sačinili smo programe i za sve lokalne samopuprave u Crnoj Gori, bez obzira da li se u njima održavaju lokalni izbori ili ne, po sistemu konkretan problem-konkretno rješenje. To definitivno nije učinio niti jedan drugi politički subjekt", kazao je Bečić.

Bečić je istakao da je program Demokrata odgovor na ekonomsku, moralnu i pravnu degradaciju Crne Gore, na dijeljenje i svađanje braće i komšija, na pokušaj prodaje naše duše - crnogorskog primorja, na uništavanje našeg srca - industrije Podgorice, Nikšića, Cetinja i Danilovgrada, na nestajanje čovjeka kao ključnog resursa sa sjevera naše zemlje, na besomučno zaduživanje naše djece i unučadi i na epidemiju korupcije i organizovanog kriminala u Crnoj Gori.

"Mi pokazujemo kako se može pomiriti Crna Gora, kako se vraća povjerenje u politiku i političare, kako su moguće principijelnosti i doslednosti u crnogorskoj politici. Dali smo snažan pečat prijeko potrebnoj liderskoj i kadrovskoj obnovi i ponudili Crnoj Gori novu kadrovsku ponudu i novu generaciju političara", rekao je predsjednik Demokratske Crne Gore.

Predsjednik Demokrata  pocrtao je da je u središtu programa čovjek i njegovi osnovni problemi.

„Zato ćemo: zaustaviti neoliberalnu ekonomsku politiku prodaj, pozajmi, potroši, neplansku eksploataciju i devastaciju naših prirodnih bogatstava,  uvozničke lobije koji uništavaju našeg ratara, voćara i stočara. Vratićemo srednju klasu, uvešćemo poreske olakšice za zapošljavanje mladih, kreditno ćemo podsticati mlade bračne parove i preduzetnicku aktivnost, postavićemo turizam na zdravim osnovama, obnovićemo proizvodnju, zaštitićemo domaće tržište, porodica će ponovo biti stub društva, a prava radnika sveto pismo. U kratkom roku obećavamo nemilosrdnu borbu protiv kriminala i korupcije. Pokazaćemo kako funkcioniše pravna drzava, kako nema te kriminalne grupe i pojedinca koji mogu biti iznad zakona jer se red mora uvesti, pravo zaživjeti, a oteto vratiti", poručio je on.

Na kraju svog obraćanja Bečić je saopštio: "Zaključak je vrlo jasan. O prošlosti pričaju samo gubitnici, o prošlosti pričaju samo oni koji nemaju što ponuditi u sadašnjosti, a definitivno su nemoćni pred izazovima budućnosti. To vam je slika i prilika predsjednika DPS-a sa početka kampanje. O budućnosti pričaju oni koji mire i spajaju, oni koji imaju konkretan program i novu kadrovsku ponudu, oni koji kampanju vode srcem, a ne novcem, tako da o budućnosti pričaju pobjednici. Nemam dilemu da je i program i vizija Demokrata garancija pobjedničke budućnosti Crne Gore."

Nosilac liste Demokrata za Budvu Dragan Krapović saopštio je da će Opštinski odbor Demokrata Budva predati listu OIK-u u nedjelju, 18.septembra. Od 33 kandidata na listi Demokrata za odbornike u Skupštini opštine Budva 10 kandidata su pripadnice manje zastupljenog pola, devet kandidata je mlađe od 30 godina, jedan kandidat je penzioner, jedan kandidat ima ekonomsku titulu magistra, 20 kandidata ima visoku stručnu spremu, osam kandidata ima srednju stručnu spremu, tri kandidata su studenti. Krapović je uvjeren da je lista koju Demokrate predstavljaju Budvanima ubjedljivo najbolji izbor koji građani Budve mogu napraviti u svakom smislu, a prije svega u moralnom i stručnom smislu. Demokrate Budve su davno koncipirali program za ovu opštinu koji nudi konkretna rješenja za svaki problem i podijelili ga u 4000 domaćinstava u Budvi.

Nosilac liste Demokrata za Kotor Vladimir Jokić saopštio je da  kotorske Demokrate od dana osnivanja provode svakodnevne intezivne aktivnosti, jer oni političko djelovanje ne vide kao klasičnu političku kampanju, posebno ne kao predizbornu, već kao istinsku borbu za spas Kotora.  Do sada su Demokrate Kotora u više navrata argumentovano, i uz obilje dokaza, ukazali na štetno djelovanje i loše namjere DPS-a. Programom za Kotor, Demokrate su ukazale na goruće probleme Kotora i građanima ponudili rješenja za ista.  Jokić je izjavio da je Opštinski odbor  Demokrata Kotor usvojio listu kandidata za odbornike koju će predati Opštinskoj izbornoj komisiji u ponedjeljak, 19. septembra.

Portal Analitika