Društvo

Svjetsko prvenstvo u ribolovu od 24. septembra u Tivtu

U Tivtu će se od 24. septembra do 1. oktobra u organizaciji Saveza za sportski ribolov na moru Crne Gore odžati 52. Svjetsko prvenstvo u ribolovu iz broda za seniore i 16. Svjetsko prvenstvo u ribolovu iz broda za juniore U21, na kojem će učestvovati 16 reprezentacija sa 96. takmičara .
Svjetsko prvenstvo u ribolovu od 24. septembra u Tivtu
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Svečano otvaranje planirano je za 25.09. u 17 00  časova u Atrijumu Buća, dok su takmičarski dani  26. 09. ( zvanični trening), 27. 28. i 29. 09. od 8  do 14 30  u akvatorijumu Tivatskog i Risanskog zaliva.

Konkurencija je izuzetno jaka, jer učestvuju sve reprezentacije koje su na poslednijh deset svjetskih šampionata osvajale medalje izuzev junior Slovenije. Prema sastavu ekipa i dosadašnjim rezultatima očekuje se da se kod seniora za šampionsku titulu bore višestruki svjetski prvaci Italija i Hrvatska, a za brončano odličje  Francuska, Slovenija i Crna Gora, mada je moguće i neko iznenađenje, jer ovog puta pravih autsajdera i nema.

Kod juniora izraziti favorit je reprezentacija Hrvatske, dok  Crne Gora, poslije tri četvrta mjesta na svjetskim prvenstvima,  ovog puta ima velike šanse da osvoji medalju.

Da  svi žele dobar plasma najbolje se vidi iz činjenice, da i pored velik troškova, sve reprezentacije dolaze  četiri do pet dana ranije da bi trenirale na terenima predviđenim za zvanično takmičenje.

Prema riječima predsjednika Saveza, Mladena Rostovića, pripreme teku po planu. Angažovani su kvalitetni brodovi, određeni renomirani glavni sudci i iz SRK “Pagar” trinaest pomoćnik sudija (za svaki brod po jedan).

Obezbjeđena su sva neophodna  tehnička sredstva   kako bi šampionati mogli da se održe po strogim pravilima Međunarodne federacije za sportski ribolov na moru,a  od  firme “Montefish” iz Tivat kvalitetni mamci.  

Organizaciju  ove sportske manifestacije finansijski su značajno pomogli  glavni pokrovitelj Opština Tivat, kao i Uprava za mlade i sport, Ministrstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, Brend new Tivat i Turistička organizacija Tivat, a logistički Porto Montenegro, “Una” Tivat, te posebno Sportsko ribarski klub “Pagar”, kaže se na kraju saopštenja.

Portal Analitika