Crna hronika

Otac odbjeglog Vladimira Božovića pričao tužiocu o vezama sa uhapšenima u Kotoru

Zatvorenik Igor Božović, član kavačkog kriminalnog klana saslušan je juče u Specijalnom državnom tužilaštvu na okolnosti veza sa uhapšenom grupom iz Kotora među kojom je i pomoćnik kotorske policije Zlatko Samardžić, piše Pobjeda.
Otac odbjeglog Vladimira Božovića pričao tužiocu o vezama sa uhapšenima u Kotoru
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Božović je otac Kotoranina Vladimira Božovića za kojim policija traga zbog sumnje da je umiješan u kriminalne poslove ove grupe. Samardžiću i još osam osoba određen je pritvor do 30 dana zbog sumnje da su kao kriminalna grupa počinili više krivičnih djela. Odluku je donio sudija za istrage Višeg suda Miroslav Bašović.

Pritvor je određen Samardžiću, Stefanu Brnoviću, Đerđu Camaju, Aleksandri Bogdanović, Nikoli Andriću, Igoru Andriću, Tripu Moškovu, Iliji Dedoviću, Goranu Ljubatoviću. Oni se terete za krivična djela - stvaranje kriminalne organizacije, davanje mita, zelenaštvo, iznuda, teško djelo protiv opšte sigurnosti, zloupotreba službenog položaja, omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Samardžić je, kako se sumnja, omogućavao članovima kriminalne grupe u policijskoj evidenciji označene kao „kavački klan“ da izbjegavaju hapšenja i prikrivaju kriminalne radnje, a zauzvrat dobijao od njih novac.

Grupa je uhapšena prije četiri dana u Kotoru. Osim ovih devet osoba, policija još traga za Kotoraninom Slobodanom Kašćelanom, za kojeg sumnja da je vođa „kavačke grupe“, braćom Aleksandrom i Igorom Đurišićem, Vladimirom Božovićem, Davorom Prelevićem, Milošem Radonjićem, Sinišom Vlahovićem, koji su protekle sedmice saslušani u okviru istrage o ubistvu dvojice Kotorana Gorana Biskupovića i Miloša Bošnjaka.

Pobjeda

Portal Analitika