Društvo

Promocija "Procesa socijalizacije rodne ravnopravnosti" Aete Sal u Podgorici

Knjiga „Proces socijalizacije rodne ravnopravnosti“ mr Aete Sal biće večeras predstavljena u Kosoj sali Narodne biblioteke „Radosav Ljumović“ u Podgorica u 19 časova.
Promocija "Procesa socijalizacije rodne ravnopravnosti" Aete Sal u Podgorici
Portal AnalitikaIzvor

O djelu i njegovoj autorki govoriće predstavnica Ministarstva za ljudska i manjinska prava Biljana Pejović, recezentkinja knjige dr Anastazija Miranović, recenzent knjige dr Radenko Šćekić i recenzentkinja knjige dr Snežana Pantović, dok će moderatorka programa biti Vesna Šoškić.

- Knjiga „Proces socijalizacije rodne ravnopravnosti“ mr Aete Sal plod je njenog dugog i ozbiljnog bavljenja problematikom rodne ravnopravnosti u svim segmentima današnjeg društva, iz kojih izbija ozbiljan i kvalitetan pristup sadržajnim cjelinama koje današnjem čovjeku otvaraju vrata spoznaje problema što mu se nameću... Autorka prati svjetsku teološku misao, te saznanja i rješenja crpi iz literature sa naših i inostranih područja. Uvela je današnjeg čovjeka u ispravan hod prema životu. Problemi koje autorka uočava i obrađuje danas su prisutni među nama, a nijesu poznati široj javnosti, ili nijesu skupljeni u jednu cjelinu da ih neko može lako konsultovati i imati uvid u problematiku – navodi se u najavi ovog događaja.

K.J.

Portal Analitika