Fudbal

LŠ: Bez Nejmara u idealnom timu kola

Ni nevjerovatan učinak od četiri asistencije i jednog gola protiv Seltika nije bio dovoljan sa ubijedi novinare sa ESPN-a da uvrste Nejmara u idealnu ekipu prvog kola Lige šampiona, prenose sportski portali.
LŠ: Bez Nejmara u idealnom timu kola
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Prednost u ofanzivi u odnosu na kapitena brazilske reprezentacije dobili su njegov klupski drug Leo Mesi, Kun Aguero, Rijad Marez i Kristijano Ronaldo.

Za kumove iz Argentine, koji su upisali po het-trik, pa i za dvostrukog strijelca u pobjedi Lestera u Brižu je razumljivo što su dobili prednost u odnosu na Nejmara, ali je upitno da li Ronaldov gol iz slobodnjaka za izjednačenje protiv Sportinga u finišu meča ima veću težinu od podviga brazilskog napadača. Prema ESPN-ovcima očigledno da ima.

Na golu je David Ospina, koji je svojim intervencijama spasio Arsenal katastrofe u Parizu i dovodio do očaja Kavanija, koji ga je istina, savladao u prvom minutu meča. Na kraju su “Tobdžije” uzele bod.

Posljednju liniju idelanog tima čine: Rafael Gereiro iz Dortmunda, iako nije djelovao kao lijevi bek u uništavanju Legije u Varšavi, štoperi su Adil Rami i Robert Hut ponajviše zbog činjenice da Sevilja i Lester nijesu primili gol u Torinu, odnosno Brižu, desni bek je Andrea Rađi iz Monaka, koji je trijumfovao nad Totenhemom kao gost na “Vembliju”.

Tu su i strijelac pobjedonosnog gola za Atletiko Madrid u Ajdhovenu  Saul Nigez i dvostruki strijelac u ubjedljvom trijumfu Bajerna nad Rostovom - Jozua Kimih.

timkola
Portal Analitika