Košarka

Eurokup mijenja format zbog odustajanja?

Čelnici kompanije "ECA" razmatraju mogućnost promjene formata drugog po kvalitetu evropskog takmičenja kako bi na taj način riješili problem nastao odustajanjem Partizana, Zelene Gore i AEK-a.
Eurokup mijenja format zbog odustajanja?
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Manje od mjesec dana ostalo je do početka drugog po kvalitetu klupskog takmičenja u Evropi, a čelnici kompanije "ECA" još uvijek nijesu riješili problem popunjavanja upražnjenih mjesta u Eurokupu.

Problem je nastao kada su italijanski klubovi odlučili da se povuku iz takmičenja ali je "požar ugašen" tako što su naknadno upućene pozivnice Litkabelisu (Litvanija), Volgogradu (Rusija), MZT-u (Makedonija) i Fuenlabradi (Španija).

Nedugo zatim, zbog prijetnje koje su uputili nacionalni Savezi, od takmičenja su odustali Partizan NIS (Srbija), Stelmet Zelena Gora (Poljska) i AEK Atina (Grčka).

Činjenica je da nema mnogo vremena, a jedno od rješenja je da dođe do promjene formata i da još jedan klub bude izbačen kako bi takmičenje brojalo 20 klubova raspoređenih u četiri grupe po pet ekipa.

Ukoliko bude povučen ovakav potez susjedna Srbija bi definitvno ostala bez učesnika u Eurokupu, ali bi i jedan od klubova koji trenutno računaju na učešće postao kolateralna šteta.

Portal Analitika