TV / Film

PICKBOX: Stigla je Američka gotika, priča o ubici sa srebrnim zvonom

Misterije su super, svako ih voli, a serija koja je upravo stigla na Pickbox jedna je od boljih tog žanra koje ćete pogledati ove godine.
PICKBOX: Stigla je Američka gotika, priča o ubici sa srebrnim zvonom
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Američka gotika dobila je ime po poznatoj slici Grenta Vuda, a u fokusu ima bogatu bostonsku porodicu koja u ormanu skriva više kostura nego što bi se ikada reklo kada se baci pogled na njihovu raskošnu vilu, fine manire, eleganciju, uspješnu kćer koja se nadmeće za mjesto gradonačelnika… Sve počinje s urušavanjem betona u tunelu i pronalaskom kaiša kojim je nepoznati ubica udavio jednu od svojih žrtava, a završava se… Bolje da već danas posjetite Pickbox i saznate sami.

Misterija srebrnog zvona

Zločini se događaju svugdje, ali savršeni zločini počinjeni na maštovit način i to s malim suvenirom ostavljenom pokraj tijela, uvijek zagolicaju maštu javnostii popune stupce novina. Serijski ubica iz Bostona iza sebe ima desetak žrtava, sve članovi bostonske elite, ubijeni na različit način i pored svakog je, osim otisaka, ostavljeno malo srebrno zvonce. Čudna stvarčica, besmislena, a opet intrigira i postavlja pitanja: ko? zašto?

Događaji upućuju na imućnu porodicu Hotorn, a prvi šok da je tako nešto uopšte moguće u njihovoj porodici zamijeniće 13 veličanstveno izvedenih epizoda o sumnjama, manipulaciji i zauvijek izgubljenom povjerenju.

a1

Ko je ubica?

Sve srećne porodice liče jedna na drugu, a sve nesrećne… Dalje znate, a jasno vam je da ovo baš i nije jedna od srećnih porodica, jer da su članovi porodice Hotorn srećni, sigurno ne bismo gledali ovu sjajnu misteriju i tražili ubicu među njihovim redovima. Je li to tata Mič kog strefi srčani udar kada iskrsne onaj nesrećni kaiš? Je li to mama Medlin, žena zaleđenog lica i najvećeg autoriteta u kući? Da li je to Geret, crna ovca i čudni tip koji već četrnaest godina živi na nekom dalekom mjestu i ne komunicira sa porodicom? Tu su manje izgledni osumnjičeni Kem, Tesa i Alison, ali u ovakvim slučajevima nikada se ne zna. Osoba na koju prva padne sumnja najčešće nije počinilac. Pa ko je onda?

Ako ste za malo tajnovitosti

Vjerovatno je kliše tako nešto reći, ali ova serija će vas doslovno prikovati za krevet i gledaćete je do zore,a ako vas ujutro čekaju posao ili škola, onda vjerovatno nećete, nego ćete se sljedeće večeri vratiti po još, jer ova serija posjeduje fantastičnu moć da vas uvuče u kosmos svojih spletki, tajnovitosti, zaokreta i crnila.

Autor serije je Korin Brinkerhof, producentserija „Dobre žene“ i „Devica Džejn“. Od poznatih tu je Entoni Star iz serije „Benši“, Džastin Četvin iz serije „Besramnici“, Oskarom zamalo nagrađena Virdžinija Medsen, kao i Džulijet Rajlens koja je relativno nova u svijetu glume, ali je bila sjajna u seriji „Hirurg“.

Da je ova serija kojim slučajem knjiga, sigurno biste je ponijeli na godišnji odmor, a budući da nije, priuštite sebi jedno produženo ljeto na Pickboxu.

Gledajte na Pickbox-u i na Extra TV-u.

Portal Analitika