Društvo

Gradonačelnik Kalarašija izrazio interesovanje za bratimljenje sa opštinom Budva

U Kabinetu predsjednika Opštine Budva, jutros je u radnoj posjeti boravila delegacija iz Rumunije, predvođena gradonačelnikom grada Kalaraši (Călărași), Danijelom Stefanom Dragulinom, a koju su činili njegovi saradnici i predstavnici rukovodstva lovačke i ribolovačke organizacije ovog grada.
Gradonačelnik Kalarašija izrazio interesovanje za bratimljenje sa opštinom Budva
Portal AnalitikaIzvor

Sastanku su prisustvovali i direktorica Turističke organizacije Opštine Budva, Jelena Rađenović, sa saradnicom, Aleksandrom Petković, kao i Ilija Medin, dugogodišnji saradnik sa rumunskim lovačkim organizacijama.

Glavna tema današnje posjete odnosila se na mogućnosti saradnje između gradova Kalaraši i Budva, prije svega u domenu razvoja turizma, afirmacije i razmjene kulturnih i sportskih sadržaja, kao i saradnje u lovu i ribolovu.

Gradonačelnik Dragulin izrazio je zadovoljstvo što je ugošćen od strane prvog čovjeka budvanske Opštine, i uputio poziv rukovodstvu Opštine, lokalne turističke organizacije i ostalim zainteresovanim subjektima iz Budve da posjete grad Kalaraši početkom oktobra, prilikom svečane gradske proslave koja se tada tradicionalno priređuje. Takođe, izrazio je interesovanje za bratimljenje sa opštinom Budva, u cilju osnaživanja veza i razvoja međugradske saradnje između naših zemalja.

Predsjednik Popović je zahvalio na posjeti članovima rumunske delegacije, i dodao da je upoznat sa činjenicom da se predstavnici lovačkih organizacija ova dva grada međusobno godinama unazad posjećuju i da njeguju saradnju u sferi lova. 

Naglasio je, takođe, da Budva ima veliki broj gradova pobratima sa kojima uspostavlja različite prijateljske i saradničke odnose, i istakao da se očekuje da će se taj broj biti uvećavati, te ukazao na zvaničnu proceduru prilikom iniciranja uspostavljanja odnosa te vrste. Zahvalio je na pozivu gradonačelniku Kalaraša, izrazivši nadu da će, ispred Budve, neko biti u prilici da posjeti ovaj rumunski grad.

Portal Analitika