Politika

SDP predao listu; Krivokapić: Da prekinemo poharu Crne Gore

Socijaldemokratska partija (SDP) predala je danas izbornu listu za predstojeće parlamentarne izbore sa prikupljenih 6.044 potpisa građana.
SDP predao listu; Krivokapić: Da prekinemo poharu Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić kazao je da je njegova partija predajom liste zaokružila ostvarenje svojih osnivačkih ciljeva: građansku državu, nezavisnu državu i evroatlantske integracije.

„Da državu vratimo svima, da prekinemo poharu, i okupimo sve stručno i vrijedno u Crnoj Gori kako bi je obnovili i razvijali. SDP je dokazao da zna da vodi procese i da ispuni obećanja. Država je strateški sigurna, sada građani treba da osjete punu sigurnost u radu i stvaranju“, rekao je Krivokapić nakon predaje izborne liste.

On smatra da u ovom trenutku ne postoje uslovi za održavanje fer i slobodnih izbora.

„Nema uslova, od administrativnih do političkih. Na svima nama je da damo dobru volju da tako radimo. Kod nekih se ona ne vidi, a kod SDP-a se vidi četvrt vijeka. Uvijek ćemo tako raditi, jer interes Crne Gore mora biti iznad interesa partija. Partije dolaze i odlaze, a Crna Gora mora biti vječna – ne u proklamacijama, već u našem ponašanju“, napomenuo je lider SDP-a.

Komentarišući napade Demokratske partije socijalista (DPS) na njegovu stranku, Krivokapić je rekao da se u demokratskim državama premijer kvalifikuje rezultatima, te da Đukanovićevo „bježanje u vrijeđanje“ znači da bježi od odgovornosti.

„Nama treba premijer koji će poslije četiri godine podnijeti izvještaj građanima i biti onaj koji širi kulturu i tenzije, a ne onaj koji zavađuje da bi vladao. U tom ponašanju se vide i namjera i dostignuće“, poručio je on.

Na pitanje da li žali što SDP nije dio koalicije „Ključ“, Krivokapić je rekao da ne žali, dodavši da je SDP oduvijek čist izbor.

„Bitno je da neko ko ima moralni i politički kontinuitet u ovoj državi bude čista ponuda za građane. Mi ćemo - kao i u slučaju parlametarnog dijaloga i prelazne vlade – okupiti sve ostale da bismo zajedno pokušavali da rješavamo enormne i nagomilane probleme u koje su građani ušli lošim vladanjem“, zaključio je Krivokapić.

Lista SDP-a na predstojećim parlamentarnim izborima nosi naziv "SDP - Država svima".

Predsjednik SDP-a je nosilac liste, a nakon njega slijede Raško Konjević, Džavid Šabović i Draginja Vuksanović.

Na listi, nakon više od dvije decenije, neće biti Rifata Rastodera koji se povukao iz političkog života.

 

Portal Analitika