Podgorica

Zakazana sjednica: O povjerenju gradonačelniku Stijepoviću 29. septembra

Predsjednik podgoričkog parlamenta Đorđe Suhih zakazao je za 29. septembar sjednicu SO Glavnog grada na kojoj će se raspravljati o povjerenju gradonačelniku Slavoljubu Stijepoviću, saznaje Portal Analitika.
Zakazana sjednica: O povjerenju gradonačelniku Stijepoviću 29. septembra
Portal AnalitikaIzvor

Predlog za izglasavanje nepovjerenja podnijele su Demokrate na čelu sa Aleksom Bečićem i za to navele tri razloga.

Prvi razlog je to što je Stijepović, kako kažu, odgovoran što je dozvolio investitoru Normal tours iz Podgorice izdavanje građevinske dozvole za izgradnju objekta centralnih djelatnosti na urbanističkoj parceli broj 9, zona B, u zahvatu DUP-a Rekreativno kulturna zona na obali rijeke Morače, južni dio-izmjene i dopune u Podgorici.

“Vršeći inspekcijsku kontrolu 1.marta 2016.godine, inspektor za urbanizam utvrdio je niz nezakonitosti prilikom izdavanja građevinske dozvole i donošenja planskog dokumenta za to područje koji su nesumnjivo potvrdili osnovanost njegovog zahtjeva za poništenje Rješenja o izdavanju građevinske dozvole investitoru "Normal tours". Gradonačelnik, iako upozoren od opozicije na sjednici Skupštine Glavnog grada,i pored utvrđenih činjenica od Uprave za inspekcijske poslove i snažnog protivljenja stručne i ukupne javnosti, nije ništa učinio da zaustavi gradnju ovog objekta”, smatraju Demokrate.

Drugi razloga zbog kog traže razrješenje gradonačelinka Podgorice je neprimjenjivanje nove Odluke o mjesnim zajednicama i pored činjenice, kako kažu, da je Skupština Glavnog grada na sjednici 05.02.2016, nakon punih 20 godina donijela novu Odluku o mjesnim zajednicama.

“Istovremeno je Sekretarijat za lokalnu samoupravu Glavnog grada od 21.juna 2016. odobrio DPS-u korišćenje prostorija svih mjesnih zajednica u Podgorici i u opštinama u sastavu Glavnog grada, Golubovci i Tuzi svakog radnog dana počev od 21.juna 2016. od 18h”, navodi se u saopštenju.

Treći razlog za razrješenje Stijepovića je, kako dodaju, opstrukcija u donošenju izmjena i dopuna Statuta Glavnog grada, saglasno obavezama iz Zakona o Glavnom gradu.

U javnosti, za sada, niko nije podržao predlog Demokrata, pa se vjeruje da ovaj predlog nema nikakve šanse da prođe.

P.Z.

 

 

Portal Analitika