Društvo

Od 11 do 12 ćete teško proći ka CT i NK

Penzioneri Kombinata aluminijuma, koji traže isplatu otpremnina, blokiraće danas u 11 sati saobraćajnice na izlazu iz Podgorice prema Cetinju i Nikšiću, potvrdio je za Pobjedu predstavnik penzionera KAP-a Nikola Raković.
Od 11 do 12 ćete teško proći ka CT i NK
Portal AnalitikaIzvor

Bivši radnici KAP-a su u utorak blokirali kružni tok u podgoričkom naselju Zabjelo, a prošle sedmice oko pola sata saobraćaj u oba smjera na Smokovcu. Penzioneri su proteste počeli u martu, zbog nepoštovanja Zakona o izmirenju obaveza prema radnicima KAP-a, koji je Skupština usvojila u julu prošle godine kao leks specijalis.

Oni su proteste krajem jula privremeno prekinuli zbog inicijative koju je uputila grupa poslanika da se o njihovom problemu raspravlja na sjednici Vlade.

Bivši radnici su krajem avgusta pokušali nasilno da uđu u Skupštinu, ali ih je policija spriječila u tome, koristeći suzavac u spreju.

Vlada je usvojila zaključke u vezi rješavanja pitanja isplate otpremnina bivšim radnicima KAP-a, koji se odnose na to da se ispoštuju zaključci izvršne vlasti iz aprila ove godine. Vlada će zaključke uputiti parlamentu i tražiti da se po njima izjasni. Za isplatu penzionera KAP-a potrebno je 5,45 miliona eura.

Pobjeda

Portal Analitika