Region

Mito i korupcija: Uhapšeni dva predsjednika suda i sudija

Predsjednik Višeg suda u Šapcu Gojko Lazarev, predsjednik Osnovnog suda u Loznici Dragan Cvetinović, sudija Osnovnog suda u Loznici Olivera Lazarević i još jedna osoba uhapšeni su zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela primanje i davanje mita i zloupotreba službenog položaja, javljaju beogradski mediji.
Mito i korupcija: Uhapšeni dva predsjednika suda i sudija
Portal AnalitikaIzvor

U nastavku suzbijanja korupcije i kriminala, nakon višemjesečne akcije, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Bezbjednosno informativne agencije Srbije, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapsili su četiri osobe zbog sumnje da su počinili krivična djela primanje i davanje mita i zloupotreba službenog položaja.

Po nalogu tužilaštva njima će biti određeno zadržavanje do 48 sati. Osumnjičeni se terete da su izvjestan vremenski period preko posrednika D. R. radili na pronalaženju rješenja da se bivšem carinskom službeniku D. D. iz Pančeva, koji je pravosnažnom presudom Višeg suda u Šapcu osuđen na sedam meseci zatvora, omogući ponavljanje krivičnog postupka - izjavila je državni sekretar u ministarstvu unutašnjih poslova Biljana Popović Ivković i dodala da je za D. D. je raspisana potraga.

Portal Analitika