Crna hronika

Detalji ubistva Pekovića: Ubica s leđa ispalio šest hitaca u žrtvu

Pedeset osmogodišnji Baranin Slavko Peković ubijen je u srijedu, desetak minuta poslije ponoći, na pragu porodične kuće u naselju Gornji Šušanj.
Detalji ubistva Pekovića: Ubica s leđa ispalio šest hitaca u žrtvu
Portal AnalitikaIzvor

Kako trenutno stoje stvari, motiv zločina nije poznat, a nema ni osumnjičenih. Prema saznanjima Pobjede, saslušani su članovi familije ubijenog, među kojima i njegova kćerka, koja je sa ocem provela posljednje trenutke njegovog života, jer je Peković teško ranjen izdahnuo na pragu rodne kuće.

Istražitelji do sada nijesu sa sigurnošću utvrdili da li je ubica čekao Pekovića ispred kuće ili ga je izvjesno vrijeme pratio pa djelovao kada je smatrao da mu je udaljenje sa lica mjesta najlakše i najbezbjednije.  Istražitelji smatraju da je druga verzija realnija, jer je na Pekovića pucano kada je otklonjena sumnja da bi neko mogao vidjeti zločin, u kraju koji je slabo nastanjen i neosvijetljen, a u širem dijelu mjesta zločina nema sigurnosnih kamera. Kako  je rečeno iz istrage, detaljne provjere su u toku i prikupljaju se dokazi, kojih, za sada, nema dovoljno da bi se slučaj rasvijetlio. Utvrđeno je da je napadač ispalio šest metaka iz vatrenog oružja u Pekovića, inspektori su pronašli šest čaura kalibra devet milimetara i poslali na vještačenje u Forenzički centar u Danilovgradu.

Peković je srijedu popodne proveo u Baru u društvu prijatelja. Kući se vratio motorom, a ubica mu je sve vrijeme bio za petama. Čekao je bezbjedan momenat, gdje je mrak i nema bojazni da će neko svjedočiti likvidaciji, ušao u dvorište za žrtvom, prišao s leđa i ispalio smrtonosne hice.

Nema kriminalni dosije

Inspektori za sada isključuju mogućnost da je u pitanju kriminalni obračun gangova, jer, prema operativnim saznanjima policije, Peković nije bio uključen u nelegalne poslove. Radio je kao menadžer u kladionici i bio strastveni ljubitelj motora. U vrijeme njegovog ubistva članovi familije su spavali. Jednu od kćerki probudili su pucnji i istrčala je u dvorište, gdje je zatekla oca koji joj je izdahnuo na rukama. Plač, vriska i dozivanje u pomoć probudili su ostale članove porodice Peković, koji su zatekli strahovit prizor u dvorištu. 

I komšije su čule pucnje, ali nijesu vidjele ubicu kao ni ništa čudno do tog trenutka.

“Sjedio sam na terasi kada sam začuo pucnje. Mislim da je ispaljeno pet-šest metaka“, kazao je komšija koji živi u blizini kuće Pekovića u neposrednoj blizini željezničkog tunela u tom naselju. Policija je pojačala kontrole u svim gradskim, prigradskim naseljima, kao i izlazu iz grada. Iz Uprave policije sinoć su saopštili da službenici Centra bezbjednosti Bar i drugih operativnih struktura, u koordinaciji i po nalogu tužilaštva, intenzivno rade na rasvjetljavanju ovog ubistva, ali i ostalih u Baru i Kotoru.

Ovo je treće ubistvo u Baru za posljednjih mjesec i osam dana, od kojih nijedno još nije rasvijetljeno. (Pobjeda)

 

Portal Analitika