Politika

MARKOVIĆ: "Jasno ko finansira DF"

Jasno je ko finansira kampanju Demokratskog fronta (DF) i kome je u interesu da Crna Gora ne bude dio NATO-a i EU, ocijenio je zamjenik predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS), Duško Marković.
MARKOVIĆ: "Jasno ko finansira DF"
Portal AnalitikaIzvor

"Očuvanje države koju smo obnovili 2006. konstantna je obaveza svakog pojedinca i političke partije koja je posvećena dobru Crne Gore. Nažalost, jasno se vidi da i danas nakon deset godina više struktura okupljenih oko Demokratskog fronta programski i konkretnim akcijama dovode u pitanje današnju Crnu Goru i najavljuju preispitivanje referendumske odluke. Takođe, navodno zabrinuti za građane i ekonomiju oni nude mjere koje u suštini podrivaju ekonomsku i finansijsku održivost države. Naravno, snažno se suprotstavljajući putu ka NATO-u i skrećući sa puta evropskih integracija. Zarad ostvarivanja ova dva cilja, zaustavljanja procesa integracije u EU i NATO oni su spremni da izazovu i već izazivaju ozbiljnu političku krizu, a bili smo svjedoci i ugrožavanja bezbjednosti javnog reda i mira u Crnoj Gori. Sve to govori u prilog tome da je Demokratska partija socijalista garant nezavisnosti i stabilnosti države", kazao je Marković za Radio Slobodna Evropa.

On je ocijenio da je "golim okom vidljiva ogromna količina novca" koji DF koristi za političku kampanju.

"Jasno je ko podržava i finansira ovakvo djelovanje i kome je na široj ili, rekao bih, globalnoj političkoj sceni, u interesu da Crna Gora ne bude dio NATO-a i EU", poručio je Marković.

Upitan da li je nazivanje SDP-a "političkim krpeljom" najava negativne kampanje, Marković je kazao da je oštra negativna kampanja počela s DF-om.

"Oni su u svojim spotovima brutalno vrijeđali DPS, vrijeđaju i danas. Naravno i njenog lidera. Uvrede na račun DPS-a su stizale i sa drugih političkih adresa, ali se čini da to mnogima do sada nije smetalo. Što se tiče DPS-a, mi ćemo voditi pozitivnu kampanju, ali ne očekujte da ćemo prećutati svaku uvredu na naš račun. Imali ste prilike da vidite našu konvenciju na Cetinju i sinoć u Danilovgradu. Na njima građanima nudimo jasne ideje i prijedloge kako da poboljšamo ekonomsku situaciju, održimo političku stabilnost i okončamo integracione procese. Ja sam kod konkurenata do sad, nažalost, vidio uglavnom iluzije i značajan nivo neznanja", kazao je Marković.

Nije htio da komentariše mogućnost da naslijedi predsjednika partije, Mila Đukanovića.

"Sada smo u našoj partiji svi koncentrisani na obaveze u Vladi i izbornoj kampanji. To se tiče i predsjednika partije i mene kao njegovog zamjenika. O drugim pitanjima se ne razmišlja i trenutno nijesu u fokusu", kazao je Marković.

RSE

Portal Analitika