Odbojka

ĆULAFIĆ: Napadamo prvo mjesto

Muška odbojkaška reprezentacija Crne Gore napašće prvo mjesto u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo (EP), se nada i baražu, kazao je korektor Miloš Ćulafić.
ĆULAFIĆ: Napadamo prvo mjesto
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Protivnici Crnoj Gori u grupi biće selekcije Njemačke, Španije i Švajcarske.

Kvalifikacioni turniri biće odigrani od 16. do 18. septembra u Podgorici i Las Palmasu, sedam dana kasnije.

Crna Gora će u prvom kolu, u petak, igrati sa Švajcarskom, dan kasnije sastaće se sa Španijom, a u nedjelju sa Njemačkom.

Ćulafić je kazao da crnogorsku reprezentaciju očekuju teški turniri, navodeći da je pravo vrijeme da se pasiraju na EP.

"EP je veliko takmičenje na kojem realno zaslužujemo da se nađemo. Biće teško, svi smo spremni i voljni, svi to želimo. Očekujem našu dobru igru, napadamo to prvo mjesto, ali se nadamo makar baražu. Probaćemo da osvojimo prvo mjesto, imamo prednost domaćeg terena i to nam puno znači", rekao je Ćulafić na konferenciji za novinare.

On je naglasio da u grupi nema loših selekcija i da se u svakom meču, ukoliko se želi pobjeda, mora dati maksimum.

"Jači smo od Švajcarske, ali samo ozbiljnim pristupom možemo da ih pobijedimo. Biće teško, prva je utakmica, ali će nakon što ih dobijemo u otslim mečevima bitti lakše, iako su protivnici teži", kazao je Ćulafić.

On je naglasio da je zadovoljan svojim izdanjima u pripremnom periodu, podsjećajući da zbog povrede dugo nije igrao.

Kapiten Vojin Ćaćić kazao je da je turnir sjajna prilika da se crnogorska reprezentacija nađe na nekom velikom takmičenju.

"Iz tih razloga naše misli kvalitetan i jak rad bili su usmjereni na želju za prolaskom, za ostavrivanje što boljih rezultata. Ekipa je spremna, psihički i fizički, za tri veoma teška meča u tri dana. Prošlogodišnji turnir Svjetske lige u Podgorici pkazao je koliko nam znači kada igramo pred svojom publikom, iskreno se nadam da će se to ponoviti", kazao je Ćaćić.

On očekuje da će ljubitelji odbojke doći da ih podrže i daju im "krila" za što bolji rezultat.

"Od kada je došao Boškan igramo sve bolje i bolje, iz godine u godinu smo sve bolji. Sjajna prilika za ovu generaciju da zaokuružimo sve što smo radili svih ovih godina i plasiramo na EP. To bi bila kruna našeg rada u prethodnih par godina", kazao je Ćaćić.

Sve utakmice crnogorske reprezentacije počeće u 19 sati.

Ulaz u dvoranu Morača sva tri dana biće slobodan.

Mina

bilbord-finalna-verzija-page-001
Portal Analitika