Kužina

Ovaj recept podstiče mršavljenje i vraća energiju organizmu

Iznenadićete se efektom ovog doručka.
Ovaj recept podstiče mršavljenje i vraća energiju organizmu
Portal AnalitikaIzvor

Dobro je poznato da je doručak najbitniji obrok koji treba da imate u toku dana. Zato su ovsene pahuljice, koje ste ostavili preko noći u vodi ili mlijeku najbolji mogući doručak koji možete sebi da spremite. Možete ih pripremiti noć prije, tako da ujutru nećete imati mnogo posla. Pritom su bogate vlaknima i imaju odličan ukus, bilo da ih jedete tople ili hladne. Međutim, ovsenim pahuljicama nedostaju proteini, koje treba da nadoknadite - zbog energije i dobrog početka dana. 

Ovaj recept mijenja "plan igre" jer sadrži 17g proteina. Koja je tajna? Izgnječeni pasulj. Ne brinite, nećete ga osjetiti, jer samo dodaje laganu i kremastu teksturu, a i vanila i malina su ukusi koji su znatno jači od pasulja. 

Pasulj takođe povećava količinu vlakana, tako da ovaj doručak sadrži oko 14g vlakana - što je odlično za doručak koji podstiče mršavljenje i dosta energije. 

Sastojci:

  • 1/4 šolje bijelog pasulja

  • 1/2 šolje ovsenih pahuljica - oljuštenih i izmrvljenih

  • 1 mala kašika čia sjemenki

  • 2/3 šolje sojinog mlijeka sa ukusom vanile

  • 1 mala kašika javorovog sirupa

  • 10 sirovih badema, iseckanih

  • 1/4 šolje malina

Priprema: 

Stavite pasulj u staklenu teglu ili činiju i ispresujte ga uz pomoć viljuške. Dodajte pasulju ostale sastojke i stavite činiju ili teglu u frižider preko noći. Ujutru, izvadite dobijenu smjesu iz frižidera, dobro je promiješajte i uživajte u vašem ukusnom i zdravom doručku! 

Kalorija: 307 kcal (iz masti 103) 

Ukupno masti: 11,4g (od toga zasićenih 0,9g) 

Natrijum: 111mg 

Kalijum: 468mg 

Ugljeni-hidrati: 54,5g 

Vlakna: 14,1g 

Šećer: 8,9g 

Proteini: 16,8g

b92

Portal Analitika