Zabava

Ana Ivanović: Teniserke danas trpe veliki pritisak zbog izgleda

U poslednje vrijeme sve više se priča o tome da li bi teniserke tokom mečeva trebalo da nose šminku, a svjedoci smo da se u današnje vreme više razmatra o nečijem fizičkom izgledu nego ličnom umijeću.
Ana Ivanović: Teniserke danas trpe veliki pritisak zbog izgleda
Portal AnalitikaIzvor

Zato su danas sportistkinje pod velikim pritiskom jer publika ima velika očekivanja. 

Srpska teniserka Ana Ivanović je u intervjuu za sajt Refinery29 pričala o teškoćama s kojima se teniserke susreću. 

"Veliki je pritisak danas na teniserkama , ne samo zbog njihove igre već i zbog izgleda. To stvara određeni pritisak koji može loše da utiče na vas i vašu igru. Jako je važno da sačuvate svoj identit i da znate ko ste. Na terenu ne nosim šminku, samo kremu s faktorom. Želim da se osećam prijatno, a ne da razmišljam o maskari koja bi mogla da se razmaže. Ipak, sve je individualno, svaka sportistkinja ima svoje potrebe“, kaže Ana.

Na pitanje da li je ikada osjetila pritisak zbog svog izgleda Ana kaže: 

"Na mene je uticalo to što je svako imao svoje mišljenje kada je riječ o tome kakvo tijelo se smatra fit. Imaš previše kila, premalo kila, fit si ili nisi fit... Druge stvari, kao što je šminka ili odjeća, to me nikada nije interesovalo“, kaže ona.

Ana otkriva da svoju kosu vezuje s dvije gumice (na početku i na sredini repa) jer joj na taj način kosa najmanje smeta pri igranju i brzim pokretima.

Pored teniske opreme koju nosi sa sobom na svaki meč od preparata za ulepšavanje pri ruci su joj uvijek krema s faktorom, sprej za kosu i labelo.

Za kraj Ana je podsjetila da je došlo vrijeme u kojem se više priča o tome ko je šta obukao i da to nije način na koji se promoviše sport.

Portal Analitika