Društvo

ŽABLJAK: Predstavljen projekat “Sva čuda Crne Gore”

Danas je na konferenciji ,,Odrzivi razvoj planinskih područja - iskustva, izazovi i perspektive" koja je organizovana u okviru projekta ,,valorizacija crnogorskih katuna kroz održivi razvoj, poljoprivredu i turizam" na Žabljaku, stručnoj i zainteresovanoj javnosti predstavljen projekat ,,Sva čuda Crne Gore". Događaju su prisustvovali predstavnici Ministarstva poljoprivrede, NTO, lokalne samouprave, lokalnih turističkih organizacija, ali i biotehničkog, fakulteta za turizam u Budvi i Baru.
ŽABLJAK: Predstavljen projekat “Sva čuda Crne Gore”
Portal AnalitikaIzvor

Direktor Direktorata za razvoj turističkih destinacija Marko Petričević pozvao je prisutne da se svojim idejama, kao fizička i pravna lica, prikljuce projektu da bi, u saradnji sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma i drugim institucijama koje daju podršku (IRF, UNDP), otkrili neotkriveno, afirmisali neafirmisano i tako stvorili nove turističke lokalitete.

Petričević je naglasio da ovaj projekat daje podsticaj lokalnom preduzetništvu, novim biznis idejama koje treba da omoguće da turistički proizvod Crne Gore bude diverzifikovan, kako u sadržajnom tako i u geografskom smislu. Podsjetimo, javni poziv za projekat Sva čuda Crne Gore raspisan je 15. jula, a rok za podnošenje prijava je do prvog oktobra. Zbog velike zainteresovanosti potencijalnih aplikanata u Ministarstvu turizma razmatraju i produženje roka. Svi zainteresovani mogu se informisati na svacuda.me

V.P.

Portal Analitika