Društvo

Herceg Novi: Vrtić na Savini sjutra počinje sa radom

Predsjednik Skupštine opštine Herceg Novi Andrija Radman predao je danas direktorici Javne prosvjetne ustanove „Naša radost“ Tanji Dulić ključeve adaptiranih prostorija. Već od sjutra, šest prostorija će koristiti oko 200 mališana.
Herceg Novi: Vrtić na Savini sjutra počinje sa radom
Portal AnalitikaIzvor

„Opština Herceg Novi sa zadovoljstvom danas predaje ključeve ovih prostorija vrtiću, iako u okolnostima kojima se ne možemo pohvaliti jer je jedna predškolska ustanova ostala bez svojih prostorija. Našli smo rješenje, mada to nije u nadležnosti lokalne uprave. Bili smo dovoljno odgovorni  i osigurali da vrtić na Savini dobije uslove za rad. U dogovoru sa školom „Ivan Goran Kovačić“ smo ovaj prostor adaptirali i pripremili za mališane prije ugovorenog roka“, kazao je Radman nakon primopredaje.

Direktorica vrtića Tanja Dulić zahvalila se lokalnoj upravi na obezbjeđivanju prostorija visokog kvaliteta i Srednjoj mješovitoj školi „Ivan Goran Kovačić“ koja je ustupila dio svoje zgrade za ovu namjenu.

1409vrtic4

 „Zahvalni smo lokalnoj samoupravi što je vrlo brzo i na sasvim zadovoljavajući način riješila pitanje našeg boravka. Već sjutra će ovdje biti oko 200 polaznika. Ovo je zaista sjajno rješenje do konačnog, odnosno rješenja Ministarstva – izgradnje novog vrtića“, rekla je Dulić.

Na oko 400 metara kvadratnih uređeno je šest prostorija i sanitarni čvor, što zadovoljava potrebe vrtića za boravak djece uzrasta od 3 do 6 godina. Ranije je zadužbina u Igalu pretvorena u jaslice savinske vaspitne jedinice.

„Sutra počinjemo, radujemo se i zahvalni su i zaposleni i djeca“, poručila je Dulić.

Opština Herceg Novi je, u skladu sa zaključkom Skupštine opštine, za ovu aktivnost opredijelila 89 hiljada eura.

1409vrtic1

Investicija će dvostruko dopriinijeti jer kada pitanje prostorija za rad vrtića bude trajno riješeno, prostorije će ostati na upotrebu srednjoj školi.

 „Zahvaljujući prije svega Opštini Herceg Novi našli smo rješenja za prevazilaženje problema koje je vrtić imao. Drago mi je što su zadovoljni ovim prostorom. Želim im srećan početak i useljenje. Ovaj prostor je izvanredno uređen“, kazao je Momo Dragićević, direktor Srednje mješovite škole „Ivan Goran Kovačić“.

Dragićević  je istako da su zaključcima Skupštine opštine predviđena sredstva i za radove na ostatku zgrade srednje škole. Radi se o iznosu do 100 hiljada eura.

1409vrtic3

Kako je Radman dodao,  u dogovoru se nastavlja sa radovima na sanaciji krova i uređenju prostorija.

„Srednjoškolski centar će poslije dosta vremena moći da računa na potpuno uslovne prostorije za rad i pomoć Opštine. Važno je da učenici iz Novog imaju sve potrebne uslove da se školuju u prostorijama kakve i zaslužuju“, zaključio je Radman.

Portal Analitika