Fudbal

Nikolić: Zvezda iskusnija, ali ima slabosti

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić govorio je za centralnu emisiju TV Partizan o predstojećem "vječitom derbiju" i tom prilikom napravio osvrt na prednosti i mane rivala.
Nikolić: Zvezda iskusnija, ali ima slabosti
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Fudbalere Partizana u subotu očekuje duel sa najvećim rivalom u okviru 9. kola Superlige, a trener Marko Nikolić govorio je za centralnu informativnu emisiju TV Partizan o tome kako se ekipa priprema za "vječiti derbi".

"Nervozni svakako nijesmo. Derbi je najveća i najljepša utakmica u našem fudbalu i mi se posebno radujemo njoj. Jedva čekam da počne, to važi za sve moje saradnike i tu energiju pokušavamo da prenesemo na igrače" rekao je trener Partizana.

Interesantno je da Marko Nikolić spada među rijetke trenere Partizana koji mogu da se pohvale pozitivnim bilansom u duelima sa Crvenom zvezdom, ali on podsjeća da su se okolnosti promijenile u odnosu na njegov prvi mandat u klubu.

"Moj saldo je stopostotan ali to ne mora ništa da znači, jer su sve okolnosti promijenjenje. Novi timovi, novi treneri, a svaki derbi je posebna fudbalska priča" ističe Nikolić.

Strateg crno-bijelih poručio je da niko od njegovih igrača ne smije da osjeća bilo kakvu vrstu nervoze u negativnom smislu jer je "vječiti derbi" utakmica u kojoj se rađaju heroji i kojoj se svi raduju i jedva čekaju da počne.

"Nema potrebe da neko treba da drhti pred tu utakmicu ili da bude nervozan na bilo koji negativan način. Derbi sa sobom nosi dosta tenzija i svi koji hoće da igraju u Partizanu u tome treba da uživaju. Kamo sreće da je svake godine više takvih utakmica. To su utakmice na kojima se rađaju novi igrači, na kojima se postaje veliki igrač. Svi jedva čekamo da počne, da nađemo svoju fudbalsku istinu, bez ikakvih prijetnji, da se odmjerimo sa timom koji je prošle sezone ubjedljivo osvojio titulu, a i ove je prvi na tabeli" dodao je Nikolić.

Što se tiče analize protivnika, Marko Nikolić nije želio da zadire u detaljnu analizu, ali je priznao da Zvezda ima iskusniji tim i da je najveća prednost to što na klupi ima Miodraga Božovića kojeg je nazvao drugom.

"Oni su definitivno iskusniji tim od nas. Oni su grupa sa velikim brojem stranaca, prekaljenih i iskusnih igrača, imaju neke prednosti u odnosu na nas u ovom trenutku, ali i slabosti. Da ne ulazim u pojedinosti, jer je nama cilj da prednosti anuliramo, a slabosti iskoristimo" rekao je Nikolić.

Na konstataciju da odbrana Crvene zvezde predstavlja "slabu tačku" koju bi Partizan trebalo da iskoristi Nikolić kaže sljedeće:

"Najefikasniji su tim u ligi to je činjenica. Božović se opredijelio za takav stil igre, u kojem stoje visoko i tada se vrlo često desi da protivnici stvore prvu i drugu šansu protiv njih, kao što on kaže" zaključuje Nikolić.

Šef stručnog štaba Partizana rekao je još da dešavanja vezana za izbornu Skupštinu ne smiju da utiču na igrače jer oni imaju svoj cilj i znaju što im je zadatak.

TV Partizan

Portal Analitika