Ostalo

MOK: Serena, Venus i Simon Bajls nisu bile dopingovane u Riju

Poslije objave hakerske grupe "Fancy Bear" u kojoj se navodi da je pojedinim američkim sportistima, uključujući i teniserku Serenu Vilijams, dozvoljeno da koriste nedozvoljene supstance, prvo zvanično saopštenje stiglo je od Međunarodnog olimpijskog komiteta.
MOK: Serena, Venus i Simon Bajls nisu bile dopingovane u Riju
Portal AnalitikaIzvor
Hakerska grupa je objavila dokumenta do kojih je došla navodnim napadom na sajt Svetske antidoping agencije (WADA). U tim dokumentima se navodi da je Sereni Vilijams dozvoljeno da, između ostalih, koristi supstance oksikodon i hidromorfon 2010, 2014. i 2015. godine.

Serena Vilijams

Njenoj starijoj sestri Venus Vilijams dozvoljeno je da, između ostalog koristi prenizon i prednizolon 2010, 2011, 2012. i 2013. godine. U dokumentima se ne navodi dijagnoza sportista koja je navela WADA da im dopusti da koriste zabranjene supstance.

Takođe se navodi i da je američka gimnastičarka Simon Bajls, koja je osvojila četiri zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, pala na doping testu u avgustu, ali da zbog toga nije suspendovana.

- Međunarodni olimpijski komitet osuđuje praksu koja ima za cilja da omalavažava čiste sportiste. MOK potvrđuje da navedeni sportisti nisu kršili antidoping pravila tokom Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, navodi se u saopštenju MOK-a, koje je prenijela ruska agenija TASS.

SC

 

Portal Analitika