Društvo

Todorović: Povampirena je svijest iz 1918, ulog za izbore jeste istorijski

Sadašnja politička borba neće biti manje značajna i manje teška od one prije deset godina. Ulog za izbore 16.oktobra je istorijski. Na ovim izborima moraju se odbraniti istorijske vrijednosti referenduma o nezavisnosti. To je samo dio poruka koje smo čuli na prvoj konvenciji DPS-a na Cetinju, i to od lidera i premijera Mila Đukanovića.
Todorović: Povampirena je svijest iz 1918, ulog za izbore jeste istorijski
Portal AnalitikaIzvor

Pitali smo akademskog slikara Rajka Todorovića, svjedoka predreferendumskih događanja, ali i svega što je došlo nakon toga, kako je doživio poruke sa Cetinja, da li je prepoznao određeni zaokret u retorici i okretanje novim temama.

Kako je rekao u izjavi za portal Antena M, potpuno je legitimna i primjerena trenutku poruka da se mora sačuvati ono što je Crna Gora dosad postigla.

"Ovo je u istoriji treći pokušaj Crne Gore da se situira na Zapadu. Dva prva su propala, vladari koji su to incirali, Svetopelek i knjaz Danilo, ubijeni su! Čvrsto sam uvjeren da će Đukanović ostati živ i zdrav, a Crna Gora istrajati na prozapadnom kursu", poručio je Todorović.

Istaknuti slikar i jedan od doajena suverenističke ideje dijeli ocjenu da su ugrožene tekovine i pozicije Crne Gore. Tvrdi da je mnogo je neprijatelja iznutra, ali i spolja.

"Povampirena je svijest iz 1918.godine, u neku ruku ulog za ove izbore zaista jeste istorijski, jer je odjednom stvoren front koji teži brisanju svega crnogorskog", naglašava Todorović i ukazuje da su izbori 16. oktobra drugačiji od svih ostalih jer su "napravljene neke čudne koalicije i neprirodni savezi".

Antena M 

Portal Analitika