Politika

DN: Demokratski front farba građane i štancuje pristalice

Demokratski front je ponovo pokušao da obmane građane Crne Gore, pa je preko portala IN4S i društvenih mreža lansirao laž da je prvom predizbornom skupu DPS prisustvovao i pripadnik Fronta, pokazujući fotografiju čovjeka s leđa koji nosi plavu majicu na kojoj piše “Mi ili on”, pišu Dnevne novine.
DN: Demokratski front farba građane i štancuje pristalice
Portal AnalitikaIzvor

Na originalnim fotografijama predizbornog skupa DPS, koje je snimio fotoreporter Dnevnih novina Vedran Ilić, a koje su objavljene na portalu CdM, vidi se da među prisutnima na ljetnjoj pozornici na Cetinju zaista sjedi i osoba u plavoj majici, ali kojoj na poleđini piše QUELLE. 

Front i oni koji im vode kampanju ovim su, kako navode Dnevne novine, ušli u zonu krivičnog djela, s obzirom da su u foto-šopu izbrisali riječ koja je na majici zaista postojala i napisali svoj predizborni slogan, zloupotrebljavajući tako osobu koja o svemu ovome očigledno nema pojma.

montirana-fotografija

Foto-montaže

Dnevne novine dalje pišu da najnovija podvala Fronta nije ništa drugo do još jedan primjer pokušaja podmetanja, poput onog iz oktobra prošle godine, kada su “na fotografiju sa protesta ubacili sliku prebijenog čovjeka, da bi se kasnije ispostavilo da se radi o foto-montaži i da su frontovci skinuli sa interneta fotografiju borca iz Sirije”.

Tako DF stvara virtuelnu stvarnost nudeći to manje upućenoj publici kao „dokaz" o masovnoj podršci građana Demokratskom frontu. Čista prevara! Slična onoj koju su Miloševićevi agitpropovci servirali prije tačno 16 godi- na, u septembru 2000. godine, kada su sa mitinga u Beranama „duplirali fotografiju" i tako udvostručili broj prisutnih, što su na čitavoj naslovnoj strani objavile Večernje novosti.

Podgrijavanje iluzije Demokratskog fronta o masovnosti njegovih pristalica i fikcij e o vlastitoj važnosti na ovdašnjoj političkoj sceni ima svoj kontinuitet. Sve je počelo još u septembru prošle godine, kada je profesor Radulović slavodobitno najavio kako će se na protestima DF-a okupiti 400.000 ljudi. Ispostavilo se da ih ni na jednom od tih skupova nije bilo više od četiri hiljade, dakle sto puta manje, bez obzira na sve putne toškove i dnevnice koje su dijelili po ulicama crnogorskih gradova. Kasnije su novac davali samo onima koji dođu, ali ni šetnje, kampovanja i mitingovanja DFa na kraju sveli na skupove od nekoliko stotina ljudi.

 

Portal Analitika