Društvo

Stanković: Vrijeme da odvojimo žito od kukolja

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković kazao je da se tužilaštvo ne libi da procesuira bilo koga na osnovu dokaza, i da će to učiniti ako se krivica dokaže i protiv vođa kriminalnih grupa u Kotoru i Baru.
Stanković: Vrijeme da odvojimo žito od kukolja
Portal AnalitikaIzvor

Stanković je kazao i da će stati na put onima koji pokušaju da prikriju dokaze.

U medijima se proteklih dana spekulisalo da u pojedinim predmetima policija prikriva dokaze, a u prekjučerašnjoj akciji po nalogu tužilaštva uhapšen je pomoćnik komandira u OB Kotor zbog odavanja informacija kriminalnim klanovima.

Odgovarajući na pitanje „Dana” da prokomentariše pojedine ocjene, nakon akcije u Kotoru, da tužilaštvo izdaje naloge za hapšenje samo sporednih likova i kurira mafije, Stanković je rekao da će uvijek biti zamjerki na rad te institucije.

“Šta god tužilaštvo da uradi uvijek će biti onih koji će naći razlog za kritiku. U konkretnom slučaju, nije mi jasno ko je podijelio uloge na ‘sporedne’ i ‘glavne’? Treba li ‘sporedni’ da se zanemare da bi kritičari bili zadovoljeni? Mojim saradnicima neće trebati veći kritičar od mene ukoliko ne nastave sa konkretnim rezultatima", kazao je Stanković.

On je dodao da tužilaštvo ne može da djeluje na osnovu pretpostavki, već isključivo na osnovu dokaza.

"Zato će morati dobro da razmisle oni koji budu imali namjeru da ih prikriju, jer ćemo i tome stati na put”, kazao je Stanković.

Na pitanje da li tužilaštvo ima kapaciteta za to, Stanković je kazao da ukoliko se pokaže da u određenim djelovima institucije ti kapaciteti nijesu dovoljni onda će i tu imati povoda za konkretne poteze.

“Vrijeme je da se i u tužilaštvu odvoji žito od kukolja. Isključivi kriterijum za to biće rezultati ili njihov nedostatak”, poručio je Stanković.

rtcg.me

Portal Analitika