Društvo

Opasne SMS igrarije

Agencija za elektronske komunikacije utvrdila je da su sporne poruke slate iz Slovenije i to iz mreže mobilnog operatora sa kojim naši operatori imaju zaključen ugovor. Problem je, međutim, što mobilni operatori reaguju isključivo reaktivno i što i dalje postoji mogućnost težih zloupotreba od političkog marketinga, poput slanja lažnih, uznemirujućih obavještenja građanima.
Opasne SMS igrarije
Portal AnalitikaIzvor

Mobilnim operatorima u Crnoj Gori zabranjeno je dalje distribuiranje propagandnih SMS poruka koje imaju oznaku Demokratskog fronta, a koje su u ponedjeljak masovno stizale građanima. Zabranu je naložila Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost reagujući po prijavama brojnih građana, kako je u razgovoru za Pobjedu objasnio direktor ove ustanove Zoran Sekulić.

On objašnjava da je riječ o marketinškim porukama koje se po zakonu građanima mogu distribuirati samo ukoliko ih oni traže, što ovaj put nije bio slučaj.

- Imali smo veliki broj prigovora građana da im je dostavljena poruka koju nijesu tražili. To je predmet zabrane po odredbama Zakona o elektronskim komunikacijama i opštim uslovima koje operatori utvrđuju za pružanje pojedinih servisa. Te zabrane sastavni su dio korisničkog ugovora – naveo je Sekulić.

(opširnije u Pobjedi)

Portal Analitika