Kultura

Milošu Pejoviću priznanje za najboljeg mladog glumca na festivalu u Strumici

Jedan od glavnih protagonista predstave „Adam i Eva“, Miloš Pejović, dobitnik je nagrade za najboljeg mladog glumca na XXIV Festivalu kamernog tetara „Risto Šiškov“ u Strumici.
Milošu Pejoviću priznanje za najboljeg mladog glumca na festivalu u Strumici
Portal AnalitikaIzvor

To je ujedno druga nagrada za scenski produkcijski prvijenac Herceg festa, u režiji Slobodana Milatovića, nakon Gran prija na festivalu pozorišta „Glumac Evrope“ koji je ljetos održan takođe u Makedoniji, u Prespi.

Pejović je za Radio Jadran izrazio zadovoljstvo ovim priznanjem.

- Dešava se ono za što smo se pripremali i nadam se da ćemo ovim putem i nastaviti. Kratko vrijeme smo bili tamo, tako da nijesam uspio da vidim ništa od drugih predstava, jer smo se pripremali za našu. Ali, kad je riječ o mlađim glumcima, bilo je zaista mnogo predstava sa cijelog Balkana, tako da sam ponosan na ovu nagradu, jer smo je osvojili u tako jakoj konkurenciji. To nam je samo podsticaj za dalje - kazao je Pejović.

Glumački Gran pri na Festivalu „Risto Šiškov“ pripao je Zijahu Sokoloviću, a osim crnogorske, na manifestaciji su izvedene predstave iz svih Ex-Yu republika, izuzev Slovenije.

Komad „Adam i Eva“ biće večeras igran na ovogodišnjem FIAT-u, u fabrici „Radoje Dakić“, takođe u okviru takmičarske kategorije.

- Drago mi je što ponovo igramo na FIAT-u, jer će još više publike moći da vidi predstavu. To što je izvodimo u „Radoju Dakiću“ daće joj novu notu, vidjećemo kakvu. Trebalo bi da bude dobro, jer i kad smo igrali u Prespi, bio je sličan ambijent, a tada smo dobili tu prvu nagradu - podsjeća Pejović.

Mladog glumca iz Herceg Novog publika je ljetos vidjela i u filmu „Ispod mosta, među stijenama“ crnogorskog reditelja Pavla Simonovića, koji je premijerno prikazan na Montenegro Film Festivalu u Herceg Novom. Ovaj film bi od novembra, prema riječima Pejovića, trebalo da se prikazuje u bioskopskim salama.

– Radim i jedan studentski film koji će biti dio omnibusa studenata sa akademija iz Beograda, Sarajeva, Zagreba, Skoplja i Cetinja. Osim toga, imam ulogu u crnogorskoj seriji „Božićni ustanak“ koja nije do kraja snimljena, ali vjerujem da će se to realizovati ove godine - najavio je Pejović.

Izvor: Radio Jadran

Foto: Filmfestival.me

Portal Analitika