Društvo

Samardžić dočekao pripadnike IV kontingenta Vojske Crne Gore

Ceremonija svečanog dočeka pripadnika IV kontingenta Vojske Crne Gore iz međunarode misije „Odlučna podrška“ (Resolute Support) u Avganistanu održana je danas na aerodromu u Golubovcima.
Samardžić dočekao pripadnike IV kontingenta Vojske Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

Kako se navodi u saopštenju iz Ministarstva odbrane, načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, admiral Dragan Samardžić čestitao je pripadnicima an uspješno realizovanoj misiji, istakavši da su savjesno odgovorili na sve izazove i pokazali da je VCG sposobna i spremna da zadatke izvršava po najvišim standardima, rame uz rame sa NATO partnerima.

- Iskustvo iz Avganistana sigurno će doprinijeti vašoj profesionalnoj nadogradnji i omogućiti vam priliku da iz drugačije perspektive sagledate značaj međunarodnih operacija i važnost zajedničkog reagovanja i odgovora na savremene bezbjednosne izazove sa kojima se svijet suočava - kazao je admiral Samardžić.

avganistan1Komandant kontingenta, major Radojica Pejović istakao je da su pripadnici crnogorskog kontingenta, obavljajući složene zadatke u okviru Regionalne komande „Sjever“, demonstrirali visok nivo profesionalizma i osposobljenosti, kao i da su uspješno sarađivali sa kolegama iz drugih država i dostojno predstavljali svoju Vojsku i državu.

- Kao komandant kontingenta, svakom pripadniku odajem priznanje i zahvalnost na profesionalizmu i posvećenosti u izvršavanju zadataka u okruženju punom izazova. Izrečene pohvale, dobijena priznanja i uspostavljeni visoki standardi angažovanja su mjerljivi pokazatelji uspješnosti u realizaciji zadataka - naveo je major Pejović.

U misiju „Odlučna podrška“ IV kontingent VCG upućen je u Avganistan 26. februara i bio je angažovan na zadacima obezbjeđenja savezničkih timova u zoni odgovornosti Regionalne komande „Sjever“.

Portal Analitika