Društvo

Pejanović-Đurišić sa ambasadorima Izraela i Kine

Ministarka odbrane prof. dr Milica Pejanović-Đurišić sastala se danas sa novoimenovanom ambasadorkom Izraela u Crnoj Gori Alonom Fišer-Kam (Alona Fisher-Kamm) i izvanrednim i opunomoćenim ambasadorom NR Kine u Crnoj Gori Cuijem Dživeijem (Cui Zhiwei).
Pejanović-Đurišić sa ambasadorima Izraela i Kine
Portal AnalitikaIzvor

Kako se navodi u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika, ambasadorka Fišer-Kam čestitala je ministarki na rezultatima koje je Crna Gora ostvarila na putu ka punopravnom članstvu u NATO Alijansi.

- Fišer-Kam istakla je spremnost da se u narednom periodu posveti daljem unaprjeđenju saradnje između Izraela i Crne Gore u različitim sferama, naročito u oblasti odbrane. Pejanović-Đurišić upoznala je ambasadorku Fišer-Kam sa planovima i budućim aktivnostima Crne Gore u okviru euroatlantskih integracija, naglašavajući da današnji susret predstavlja dodatni podsticaj za nove zajedničke projekte između dvije države - ističu iz ministarstva.

milica2U razgovoru sa kineskim ambasadorom, Pejanović-Đurišić i Dživeij se saglasili u ocjeni da je saradnja Crne Gore i NR Kine tradicionalno dobra, što potvrđuju mnogobrojni projekti realizovani u različitim oblastima.

- Sagovornici su istakli da uspješno partnerstvo Crne Gore i NR Kine tokom prethodne decenije predstavlja podsticaj za nastavak kvalitetne saradnje i u narednom periodu. Ovom prilikom, ambasador Dživei je upoznao ministarku sa održavanjem Međunarodnog simpozijuma 2016 koji se organizuje na Fakultetu za odbrambene studije pri Univerzitetu za državnu odbranu NR Kine u Pekingu i uručio poziv za učešće pripadnika Vojske Crne Gore - navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Portal Analitika