Društvo

UDG: Fabrika znanja nagrađuje najbolju poslovnu ideju

Na Univerzitetu Donja Gorica 27. i 28. septembra održaće se šesta po redu regionalna IT manifestacija Fabrika znanja, u okviru Dana nauke. Kao i prethodnih godina, Fabrika znanja biće organizovana u okviru Dana nauke pod pokroviteljstvom Ministarstva nauke i Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije Crne Gore, uz podršku vodećih svjetskih proizvođača hardvera i softvera.
UDG: Fabrika znanja nagrađuje najbolju poslovnu ideju
Portal AnalitikaIzvor

Na ovoj manifestaciji učesnici tradicionalno upoznaju najnovija dostignuća iz IT svijeta. U tome će im i ove godine pomoći predavači sa zapaženim karijerama u raznim naučnim i IT oblastima, prenoseći im svoja znanja kroz živopisne primjere i praktične demonstracije.

Kroz program, učesnici će ove godine slušati predavanja Jelene Marić i Biljane Kikić Grujić na temu „Bezbedni i online“, istoričarke Jelene Živković – „Život i delo Nikole Tesle“,  program za srednjoškolce upotpuniće predavači poput Vojina Pupavca i Nemanje Granića koji će govoriti na temu „Snaga ideja – put do uspeha!“

U okviru Otvorenih dana nauke 2016. otvoren je nagradni konkurs za najbolju ostvarljivu poslovnu ideju koja treba da predstavi Internet ili mobilna rješenja koja imaju pozitivan uticaj na život u lokalnoj zajednici. Svi učesnici manifestacije imaće priliku da provjere stečena znanja i nadmeću se za vrijedne nagrade, što podstiče njihovu motivaciju za interaktivno učešće u raznim programima.

Rok za prijave je 23. septembra 2016. godine.

Aplikaciona forma i više informacija o konkursu nalaze se na sajtu http://www.udg.edu.me/ ili site Fabrike znanja http://www.fabrikaznanja.com/.

Portal Analitika