Abiznis

Kavarić: Nikšić će biti industrijski centar Crne Gore

Nikšić će, imajući u vidu sva pozitivna dešavanja u tom gradu, ponovo biti industrijski centar Crne Gore, ocijenio je ministar ekonomije Vladimir Kavarić, nakon razgovora sa gradonačelnikom Veselinom Grbovićem i preduzetnicima.
Kavarić: Nikšić će biti industrijski centar Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

Sa Kavarićem i Grbovićem razgovaralo je u zgradi Opštine pet nikšićkih privatnih preduzetnika koji, kako je ocijenjeno, dosta uspješno posluju.

Radi se o Mesnoj industriji "Goranović", Nikšićkom mlinu, Agromontu, firmi Komp komerc koja rekonstruiše hotel Onogošt i Pekari Uniprom.

„Razgovarali smo sa ljudima koji žele da otvaraju nova radna mjesta i bore se za izlazak na nova tržišta. Riječ je o ljudima koji prepoznaju i koriste mogućnosti koje proizilaze iz jako dobre pozicije Crne Gore, definisane velikim brojem potpisanih međunarodnih sporazuma“, rekao je Kavarić novinarima nakon sastanka.

Prema njegovim riječima, tema sastanka bili su i elementi biznis ambijenta koji bi se mogli nazvati finim podešavanjima, kao i državna uloga po pitanju obezbjeđivanja fer tretmana crnogorskim proizvođačima van granica Crne Gore.

„U grupi preduzetnika bila su i dvojica korisnika subvencija za otvaranje novih radnih mjesta i razgovarano je kako će ta uredba funkcionisati u budućnosti. Ponovili smo opredjeljenje Vlade da se tako nastavi i dobije dodatni zamah. U tom procesu šansu su prepoznali domaći investitori“, kazao je Kavarić.

Grbović je saopštio da se tokom razgovora o uslovima poslovanja, problemima na tržištu i predlozima na poboljšanju mjera i otklanjanju biznis barijera, iskristalisalo nekoliko problema koje bi trebalo rješavati u narednom periodu, a odnose se prije svega na pitanje izvoza nekih proizvoda iz Crne Gore na susjedna tržišta, čak i Evrope, gdje imaju određeni problemi.

„Kroz dalju komunikaciju u narednom periodu, zajedno sa Kavarićem, zajednički će se naći rješenje, kako bi se omogućilo normalno poslovanje“, dodao je Grbović.

Prema njegovim riječima, razgovarano je i o porezima i njihovim eventualnim smanjenjima.

„Neki od tih problema odnosili su se i na Opštinu i nadam se da će se komunikacija nastaviti na obostrano zadovoljstvo“, zaključio je Grbović.

Kavarić će tokom posjete Nikšiću obići postrojenja Željezare Tosčelik i razgovarati sa predstavicma menadžmenta.

On će nakon toga obići i fabirku Montavar Metalac i razgovarati sa izvršnim direktorom.

Izvor: Mina business

Foto: onogost.me

Portal Analitika