Fudbal

Pepe nikad iskreniji: Hvala bogu da su Murinjovi dani u Realu prošlost

Štoper Real Madrida biće u centru pažnje ovih dana nakon što je javno osuo paljbu na svog sunarodnika.
Pepe nikad iskreniji: Hvala bogu da su Murinjovi dani u Realu prošlost
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Pepe je bio u nemilosti Žozea Murinja u posljednjoj sezoni Portugalca na klupi Real Madrida i tada, a naročito sada je svima jasno da su bili u ratu.

Murinjo je u jednom trenutku bez pretjerano racionalnog obrazloženja iz ekipe sklonio kapitena Ikera Kasiljasa i Pepea, a u prvi tim ubacio Dijega Lopeza i Rafaela Varana.

Tri godine kasnije, Pepe je uoči utakmica sa lisabonskim Sportingom na startu Lige šampiona otvoreno govorio o tom periodu.

''Murinjo i Zidan su dva potpuno različita tipa. Murinjo je došao kao jedan od najiskusnijih i najuspješnijih trenera, radio je sa mnogim velikim igračima, dok je Zidan počeo u trećoj ligi sa Real Madridom B, ali što je mnogo važnije, on je nekada igrao fudbal. Zidan zna koje su potrebe igrača i što znači biti na terenu u velikim utakmicama'', otvorio je dušu Pepe.

Murinjo je na klupi Real Madrida proveo tri sezone i u tom periodu osvojio samo jednu titulu u Primeri od važnijih trofeja, kao i po jedan Kup Kralja i Superkup Španije. Ljeta 2013. godine vratio se u Čelsi, a iz Madrida je otišao posvađan sa svima, od navijača, preko uprave do prvog golmana i kapitena.

''Dok je Murinjo sjedio na klupi Real Madrida, imao sam utisak da nas cio svijet mrzi zbog njega. Hvala bogu da su te godine brzo zaboravljene, jer Real Madrid uopšte ne predstavlja takve stvari. Murinjovo ponašanje je uticalo na reputaciju Reala i mišljenja ljudi o njemu. Ipak, svi znamo što je poslije bilo sa Murinjom, ali to je sve prošlost. Ja sam se oporavio, vratio na svoj nivo i od tada nijesam razgovarao sa njim'', istakao je Pepe.

Sportske.net

Portal Analitika