Politika

Pozitivna: Politički savjet predlaže plan o budućnosti Crne Gore

Politički savjet Pozitivne Crne Gore formiran je u punom sastavu od 15 članova i uskore će predstaviti plan o budućnosti Crne Gore, najavljeno je iz te partije.
Pozitivna: Politički savjet predlaže plan o budućnosti Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

Pored predsjednika savjeta Ranka Đonovića, tu su prof. dr Milenko Perović, akademik, prof. dr Vukić Pulević, akademik, dr Svetozar Savić, akademik, Sreten Vujović, književnik, Blagota Eraković, reditelj, dr Igbala Šabović Kerović, arhitekta, kao nestranačke ličnosti.

Pored njih, u savjetu su još Milić Joksimović, Miodrag Mijo Vučetić, Sveto Milikić, Borislav Burić, Rade Mihaljević, Ranko Proroković, Igor Dajković, Adem Velić.

Kao savjetodavno tijelo sastavljeno od istaknutih intelektualaca, viđenih građana i dokazanih profesionalaca, Savjet je odmah po formiranju, a na inicijativu Predsjednika Pozitivne Crne Gore Darka Pajovića, formulisao plan razvoja Crne Gore u narednih 10 godina.

Plan će biti predstavljen svim građanima, u toku izborne kampanje, a ključni ciljevi tog plana sadržani su u programu Pozitivne i to ekonomski razvoj, borba za solidarnost i socijalnu pravdu, borba protiv nezaposlenosti, jačanje evroatlantskih integracija i što je naročito važno aktivna uloga Države u rješavanju svih ekonomskih problema. 

Imajući u vidu kredibilitet i profesionalni integritet članova Savjeta, uvjereni smo da će Pozitivna Crna Gora u budućnosti biti ključni akter političkih promjena, koje su nam svima prijeko potrebne.

Portal Analitika