Politika

"Ključ": Lekić nosilac liste; Rakčević: Potrebne hitne, ali mirne promjene

Lider Demosa Miodrag Lekić biće nosilac liste koalicije "Ključ" na parlamentarnim izborima 16. oktobra, saopšteno je na prvoj konferenciji za medije novoformirane koalicije Demosa, URA-e i SNP-a. Kako su saopštili, „Ključu“ je pristupila i Partija udruženih penzionera i invalida. Koalicija će, prema riječima potpredsjednika URA-e Dritana Abazovića, predizbornu kampanju početi 15. septembra u Bijelom Polju.
"Ključ": Lekić nosilac liste; Rakčević: Potrebne hitne, ali mirne promjene
Portal AnalitikaIzvor

Abazović: "Ključ" šalje DPS u fusnote istorije

Abazović je kazao da je izborni program „Ključa“ završen i da će se prije svega baviti ekonomskim pitanjima, ali da neće zaobići ni kulturu, zdravstvo, spoljnu politiku i sve druge bitne teme.

On je rekao da su se tri partije usaglasile da potpišu koalicioni sporazum, te da nije bilo dileme oko nosioca liste.

Miodrag Lekić će predvoditi koaliciju koja će poslati DPS u fusnote istorije. Mi smo dokaz da nema podjela. Tu smo da otključamo promjene i kod mladih i kod starih. Cilj nam je da to kapitalizujemo na predstojećim izborima“, poručio je Abazović.

 

1309abazovic1

On je najavio da će "Ključ" u četvrtak predati izbornu listu i da je, za sada, izvjesno da će se koaliciji pridružiti samo Partija udruženih penzionera i invalida.

"Mislim da će to biti to. Do četvrtka ujutru ostaje vremena da se nešto promijeni", napominje Abazović.

Lekić: Spremni da preuzmemo odgovornost za vođenje države

Lekić je rekao da je došao trenutak za ekonomske, moralne i svake druge promjene u Crnoj Gori. Prema njegovim riječima, program „Ključa“ se bavi širokim spektrom pitanja.

„Dali smo prednost ekonomsko-socijalnoj drami – drami koja se dešava na sjeveru. Ne krećemo slučajno iz Bijelog Polja. Društvo je zapušteno u mnogim sferama. Naš program je kvalitetan, ali nije dovoljan. Potrebne su ličnosti koje će stati iza njega i koje će uliti povjerenje u građane. Spremni smo da preuzmemo odgovornost za vođenje države“, naglasio je on i dodao da će „Ključ“ u kampanji biti vrlo kritičan, ali i vrlo kulturan.

„Nećemo gušiti građane propagandom, već ćemo se konsultovati sa njima u vezi našeg programa. Cijela zemlja je u iskušenju i vjerujem da ćemo biti na visini zadatka u ovom prelomnom trenutku u istoriji Crne Gore“, zaključio je Lekić.

Milić: Dolaze promjene

1309milic

Predsjednik SNP-a Srđan Milić, rekao je da „Ključ“ nudi rješenje za ekonomski jaku, socijalno odgovornu i bezbjednostno stabilnu državu.

„Program predstavlja većinsku volju građana. Bićemo širom Crne Gore da kažemo da je dosta i da je gotovo. Promjene dolaze sa koalicijom „Ključ““, saopštio je on.

Rakčević: Crna Gora ugrožena od DPS-a

Lider URA-e Žarko Rakčević je kazao da je koalicija tri partije ozbiljna demokratska alternativa dugogodišnjoj vlasti DPS-a i da su Crnoj Gori potrebne hitne, ali mirne promjene.

1309rakcevic1

„Velika većina građana vjeruje svojim očima, a ne "ružičastim" koje kažu da idu sigurnim korakom. Ovdje vidite spoj i sjevera i juga, i Crnogoraca i Srba i Bošnjaka. Sve nas spaja ljubav prema Crnoj Gori. Ovaj program i ovi ljudi su najbolje za Crnu Goru“, poručio je on.

Rakčević je istakao da će se „Ključ“ baviti pitanjem kako da pokrene Crnu Goru. Prema njegovim riječima, želja DPS-a da prisvoji Crnu Goru je razumljiva jer se bore da ostanu na vlasti.

„Međutim, ostaje samo veliki broj nezaposlenih, povećan javni dug, mnogo zatvorenih fabrika... Crna Gora je ugrožena od njih i njihove 25 godina duge vladavine“, poručio je predsjednik URA-e.

Portal Analitika