Crna hronika

Bošković povukao sporazum o priznanju krivice

Bivši vlasnik kompanije "Krisma" Nebojša Bošković povukao je juče sporazum o priznanju krivice koji je sklopio sa Specijalnim tužilaštvom, kojim je priznao da je sa Beograđaninom Milošem Čujovićem sa tuđih računa skinuo 1.446.171,80 eura, od kojih je ostalo blokirano 249.425 eura.
Bošković povukao sporazum o priznanju krivice
Portal AnalitikaIzvor

Naime, Bošković, koji se tereti za kriminalno udruživanje i računarsku prevaru, juče je pred sudijom Višeg suda u Podgorici Predragom Tabašem odbio sporazum, ali nije saopštio razloge zašto je odustao od nagodbe koju je sklopio 12. jula sa tužilaštvom. U zakonskom roku biće zakazano novo suđenje.

Prema zaključenom sporazumu sa tužilaštvom, Bošković je priznao da je kriv za kriminalno udruživanje i računarsku prevaru i prihvatio da odsluži zatvorsku kaznu od tri godine i da u budžet Crne Gore uplati 200.000 eura u roku od 60 dana.

Prema navodima optužnice, Bošković je organizovao kriminalno udruživanje i sa Milošem Čujovićem iz Beograda. U periodu od 1. januara do septembra 2013. godine, dok se nalazio u pritvorskoj jedinici Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, Čujović je, prema stavu istražitelja, koristeći se programerskim vještinama lažno se predstavljao da je vlasnik žiro računa. On je bankarskim službenicima davao instrukcije da se sa deviznih računa otvorenih u inostranim bankama izvrši prenos novca na devizne račune više osoba. Na taj način Bošković i Čujović su sebi pribavili imovinsku korist od 1.446.171,80 eura. Od ovog iznosa je ostalo blokirano 249.425.

U optužnici se navodi da je Boškoviću i Čujoviću u prevari umišljajno pomogla okrivljena Nataša S. Golović.

Dnevne novine

Portal Analitika