Politika

Srđan Milić još sastavlja listu

Predsjednik Socijalističke narodne partije Srđan Milić zakazo je elektronsku sjednicu Glavnog odbora povodom sastavljanja poslaničke liste i izjašnjavanja članova tog tijela o Programu "Velike koalicije Ključ", saznaju Dnevne novine.
Srđan Milić još sastavlja listu
Portal AnalitikaIzvor

Potrebno je da se članovi Glavnog odbora o ova dva pitanja elektronski izjasne danas do 10 časova, a Miodrag Lekić, predsjednik Demosa, Srđan Milić, predsjednik SNP i Žarko Rakčević, lider GP URA za danas u 11 časova su zakazali zajedničku konferenciju za novinare. Pretpostavlja se da će tri lidera predstaviti listu poslanika i potpisati koalicioni sporazum kojim će "Ključ" i zvanično početi da postoji.

Prema saznanjima Dnevnih novina iz izvora iz Socijalističke narodne partije, članovi Glavnog odbora do juče nijesu bili upoznati sa imenima kandidata za poslanike koji će se naći na listi. Podsjetimo, već je postignut dogovor da Demos među prvih 21 na listi ima devet, SNP sedam i GP URA pet mjesta za poslaničke kandidate.

Na drugoj strani, aktivisti ove tri partije nijesu čekali izjašnjavanje Glavnog odbora SNP-a i već djeluju na terenu.

Kako saznaju DN, podgorički SNP je tražio da kod glasačkih kutija budu njihovi članovi, što je naišlo na negodovanj e predstavnika Demosa. Oni tvrde da taj posao SNP do sada nije dobro obavljao, jer da jeste ne bi bili toliko godina u opoziciji.

Ove sitne "čarke" očigledno ne mogu da utiču na stvaranje nove koalicije, iako dosta govore o međusobnom povjerenju.

dnevne novine

Portal Analitika