Društvo

Penzioneri KAP-a danas blokiraju kružni tok na Zabjelu

Penzioneri Kombinata aluminijuma koji traže isplatu otpremnina blokiraće danas kružni tok na Zabjelu, potvrdio je za Pobjedu predstavnik penzionera KAPa Nikola Raković. Raković je najavio da će blokirati saobraćaj na toj lokaciji od 11 do 12 sati. Penzioneri KAP-a su i krajem avgusta organizovali jednosatnu blokadu Jadranske magistrale i kružnog toka na Zabjelu.
Penzioneri KAP-a danas blokiraju kružni tok na Zabjelu
Portal AnalitikaIzvor

On je saopštio i da će bivši radnici ove sedmice, i to u četvrtak, blokirati saobraćajnicu na izlazu iz Podgorice prema Cetinju i Nikšiću. Bivši radnici KAP-a su i prethodnih dana blokirali saobraćaj na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog.

Raković je naveo da radnici žele da još jednom pošalju poruku premijeru Milu Đukanoviću i Vladi da ispoštuje Ustav i zakon.

“Tražimo da se realizuje zakon, čime bismo mi automatski prestali sa svim blokadama saobraćajnica”,  kazao je Raković.

On je naveo da je policija odbila njihov zahtjev za blokadu saobraćajnica.

“ Oni su donijeli rješenje da se ne okupljamo, ali niko nema pravo da nam uskrati pravo na mirno okupljanje “, rekao je Raković. 

Bivši radnici KAP-a su prošle sedmice oko pola sata blokirali saobraćaj u oba smjera na Smokovcu, nakon čega su se razišli i nastavili proteste ispred Skupštine.  Zakon o izmirenju obaveza prema radnicima KAP-a Skupština je usvojila u julu prošle godine kao leks specijalis. Penzioneri su, zbog nepoštovanja zakona, proteste koje su počeli u martu privremeno prekinuli krajem jula, zbog inicijative koju je uputila grupa poslanika da se o njihovom problemu raspravlja na narednoj sjednici Vlade. Bivši radnici su krajem avgusta pokušali nasilno da uđu u Skupštinu, ali ih je policija spriječila u tome, koristeći suzavac u spreju. 

Izvor: Pobjeda

Portal Analitika